La defensa del jove Marlon Roberto Castro, que va assassinar a Colera un noi de Llançà, Ángel Ruiz, el març de 2014 i posteriorment va cremar el cos per destruir les proves causant un incendi forestal, demana que es tingui en compte els atenuants per drogoaddicció, perquè va actuar obcecat i en legítima defensa. Consideren que se li hauria d'aplicar una pena de sis anys. Les altres defenses, Antoni Quera i Aurora Vidal, demanen l'absolució de la resta d'acusats: Esther Puig, Dolors Folch i Carmen del Castillo, les dues primeres acusades d'assasinat i incendi forestal i la tercera d'encobriment. El ministeri fiscal demana 25 anys per Roberto; 20 anys per Puig i Folch; i tres per Carmen del Castillo.

L'advocat del principal acusat, Sergi Noguero, en l'escrit de defensa considera que es tracta d'un delicte d'homicidi i que no hi ha cap delicte per l'incendi forestal perquè no tenia intenció de causar el foc. Exposa que vivia a Llançà on el el 22 de febrer va trencar una relació sentimental amb Sandra Nogues que l'havia denunciat després d'una discussió i sobre la qual tenia una ordre d'allunyament. Roberto l'havia denunciat posteriorment per apropiar-se de les seves pertinences. Poc després ella va començar una relació amb la víctima i «moguda pel rencor i amb la finalitat de provocar-li una reacció airada, va començar a provocar-lo» i propiciava, diu la defensa, que «Ángel Ruiz es posés la roba i objectes personals de Marlon a la vista de tot el poble». Cansat de la situació va concretar una trobada, tot i que la víctima creia que era per un negoci de drogues. Va actuar d'intermediària Dolors Folch perquè Marlon tenia l'ordre d'allunyament.

L'acusat era consumidor habitual de cocaïna, alcohol i altres substàncies i aquell dia n'hauria consumit. Una vegada allà va produir-se una baralla entre els dos durant la qual Marlon va rebre cops i va caure a terra. Segons l'escrit de defensa, «Ángel va treure un ganivet i va intentar clavar-lo a Marlon qui, amb intenció de defensar-se, i totalment ofuscat» va propinar-li diverses punyalades al coll causant-li la mort. «Totalment desencaixat» va anar al Bar La Prima de Llançà, on es va dutxar i canviar de roba. El bar és d'Esther i la seva mare Carmen del Castillo. La primera el va acompa?nyar a la benzinera i «és estat d'ofuscació, amb l'única intenció de fer desaparèixer les proves que poguessin incriminar-lo, i sense intenció de causar dany a la montanya, van cremar el cos sense vida de l'Ángel, i van marxar».