El Tinent d'Alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana Pere Casellas, s'ha reunit aquest mes d'octubre amb el Director dels Serveis Territorials del departament d'Interior a Girona, el Sr. Albert Ballesta, per coordinar efectius en la millora de la seguretat ciutadana a Figueres.

??Els temes que el Tinent d'Alcalde ha plantejat en aquesta trobada han estat un possible reforç policial per combatre el petit cultiu i el tràfic de drogues a la ciutat.

També s'ha tractat la problemàtica del barri de Sant Joan, i el barri de la Marca de l'Ham.??Conscient de la manca actual de recursos humans del cos de la Guàrdia Urbana de Figueres, i fins a la convocatòria propera de noves places, des de l'equip de govern es cerca la complicitat i la col·laboració amb el departament d'Interior per no desatendre les demandes de control del petit tràfic de dogues i la presència policial dels veïns en alguns barris de la ciutat, però sobretot per continuar la important tasca que realitza la Guàrdia Urbana de Figueres contra les ocupacions il·legals.

??Pere Casellas, exposa la necessitat d'abordar amb urgència la problemàtica del petit cultiu i tràfic de drogues, perquè "és l'origen de molts dels problemes i conflictes que tenim en alguns barris de la ciutat".

??L'Alcaldessa Marta Felip, que té previst convocar aquest novembre la Junta Local de Seguretat amb la presència del Conseller d'Interior, reconeix el sobreesforç que està realitzant la Guàrdia Urbana de Figueres i la importància del reforç policial amb Mossos d'Esquadra per atendre totes les necessitats a tots els barris de la ciutat. "Un dels objectius d'aquest mandat és l'ampliació de la plantilla, per garantir el millor servei possible als ciutadans."