Les dades actualitzades de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) determinen que la intensitat del terratrèmol registrat aquesta passada matinada a la Badia de Roses ha estat de 4,3 a l'escala de Richter. Inicialment, les dades automàtiques de l'ICGC indicaven una intensitat de 3,9.

El terratrèmol ha despertat de cop molta gent de diferents punts de la geografia catalana a la 1.30 d´aquest dijous, 29 d'octubre. L'epicentre s'ha situat a la costa de l'Alt Empordà i a una profunditat de 9 quilòmetres, segons les últimes dades actualitzades.

El terratrèmol, que no ha provocat danys, ha estat àmpliament percebut per la població, tant a les comarques de Girona mateix com de Barcelona. En aquest darrer cas, la concentració d'edificis alts ha facilitat que es pogués percebre tot i la distància.

Així, el sisme s'ha deixat notar, per exemple, als municipis Roses, Sant Pere Pescador, Blanes, Figueres, Mataró, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Viladecans o Torroella de Montgrí. L'ICGC ha rebut més de 300 correus electrònics de persones alertant del terratrèmol.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 195 trucades de veïns sorpresos pel sisme. Els Bombers de la Generalitat no han hagut de fer cap intervenció.

Rèpliques fins a les 6 del matí

Entre la 1.37 i les 6 de la matinada, aproximadament, s'han produït set rèpliques de menor intensitat, d'entre 1 i 1,5 graus, que ja s'han percebut només a prop de l'epicentre.

L'existència de terratrèmols en aquesta zona es considera dintre de la normalitat pels paràmetres de Catalunya. De fet, el passat 28 de setembre es va produir un sisme de 3 graus a la costa davant del municipi de Llançà.

Tot i aquesta normalitat, el període de recurrència de sismes de la magnitud com el d'aquesta matinada és molt llarg. A títol d'exemple, el darrer sisme de 4 graus percebut a les comarques gironines es va registrar el setembre de 2004, amb epicentre a Queralbs, al Ripollès.