Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes per saltar-se un control a l'N-II a Pont de Molins (Alt Empordà) amb el cotxe carregat de marihuana. Els arrestats van donar mitja volta quan van trobar-se de cara amb el control i van iniciar una persecució durant 40 km per l'N-II i l'AP-7 amb els llums apagats i conduint de temeràriament. Durant la fugida anaven llençant objectes per la finestra i, en entrar a l'autopista, van trencar les barreres del peatge. Quan els van aturar, a l'altura de Sant Julià de Ramis, els homes van intentar agredir els agents. Dins el cotxe, portaven 18 quilos de marihuana valorada en 19.000 euros. Ambdós són de nacionalitat francesa. El conductor ha ingressat a presó.

Els fets van passar el 12 d'octubre durant un control de drogues i alcohol que els Mossos d'Esquadra havien muntat a l'N-II, a Pont de Molins. Cap a dos quarts de dues de la matinada, els agents van veure un vehicle que s'aproximava al control en sentit nord. Quan es disposaven a aturar-lo, el conductor va donar mitja volta i va començar a circular a gran velocitat en direcció sud.

Dues patrulles dels mossos van seguir-lo i van comprovar que el conductor havia apagat els llums del turisme i començava a circular temeràriament. El cotxe feina avançaments sense cap tipus de visibilitat i sense tenir en compte si venia algun vehicle en sentit contrari.

Persecució durant 40 quilòmetres

El conductor i l'acompanyant del turisme van circular de forma temerària mentre tiraven diferents objectes per la finestra que impactaven contra el vehicle policial. A l'altura de Vilademuls, el cotxe va entrar a l'autopista trencant la barrera del peatge.

Diverses patrulles van muntar un dispositiu per aturar els fugitius al quilòmetre 56 de l'autopista, al terme municipal de Sant Julià de Ramis (Gironès), on finalment es va aturar el cotxe.

Després d'identificar-los, els dos delinqüents van intentar colpejar els agents i es van resistir a la detenció. Els homes diuen 632 euros en efectiu. Llavors, van escorcollar el vehicle perquè se sentia una forta olor a marihuana. Els agents van trobar cinc bosses de grans dimensions (dues al maleter i tres a la part del darrera) amb droga.

Un cop pesada, van comprovar que duien 18,3 quilos de marihuana. Segons l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri d'Interior, la droga podria estar valorada en 19.000 euros.

Els dos homes, que tenen nombrosos antecedents, van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública, conducció temerària i atemptat contra els agents de l'autoritat. Després de passar a disposició judicial el 14 d'octubre, el jutge ha enviat a la presó el conductor i ha deixat en llibertat provisional l'acompanyant. Es tracta de dos homes de 33 i 21 anys veïns de Toulouse (França).