Una dona i un nadó d'un mes i mig van resultar ferits dimecres a la tarda a l'estació de Celrà (Gironès). La dona viatjava al darrer vagó i va caure quan baixava del tren amb el bebè als braços. La seva filla, Cristina Clemente (que viatjava amb ells), ha denunciat que a la zona on es va produir l'accident no hi ha andana i que calia fer un salt molt gran. La dona i el bebè van quedar sota el tren i d'altres passatgers van activar l'alarma per evitar que el comboi emprengués la marxa i els passés per sobre. Ambdós van ser traslladats a l'Hospital Josep Trueta. La dona -que és l'àvia del nadó- va necessitar punts al cap i el nen va estar diverses hores en observació a causa de les contusions.

Ensurt el que es va viure dimecres a la tarda a l'estació de tren de Celrà. Al tren de les quatre de la tarda hi viatjaven la dramaturga Cristina Clemente amb el seu fill de només mes i mig i també la seva mare (l'àvia de la criatura). Feien el trajecte de Girona a Celrà, on aquest vespre s'estrena en el marc del festival Temporada Alta un dels seus últims treballs, titulat 'Ventura'.

Tots tres anaven al darrer vagó del tren i, un cop a Celrà i quan es van obrir les portes, es van adonar que no hi havia andana i que havien de fer un gran salt per baixar del tren. Segons ha relatat a l'ACN la Cristina, ella portava el cotxet i la seva mare duia el seu fill en braços. "Li vaig dir que no podia amb tot i que hauria de baixar ella amb el nen", explica. Quan ella va poder ser a terra, es va girar i va veure com la seva mare queia amb el bebè en braços i ambdós quedaven sota del vagó. "Ella el va protegir en tot moment, emportant-se l'impacte de ple", ha assenyalat.

Acte seguit, el temor de la dona era que el tren arrenqués. "Vaig començar a cridar perquè aturessin el comboi", explica. Llavors, uns nois que viatjaven al mateix tren van estirar de l'alarma i, de seguida, es va acostar també la interventora de Renfe, que va avisar els serveis mèdics.

Àvia i nét van ser traslladats a l'hospital Josep Trueta de Girona. La dona ha hagut de rebre diversos punts al cap i el nen va estar hores en observació per controlar que cap contusió li hagués provocat danys. Malgrat l'impacte, tots dos estan bé. "El pitjor de tot és el terror que tens en pensar que el tren pot arrencar i passar-los per sobre", relata encara afectada la Cristina.

Reclama solucions

Després de l'ensurt, la Cristina ha volgut denunciar la situació per evitar que torni a passar més. Segons explica, altres passatgers li van dir que anteriorment també hi havia hagut d'altres accidents pel mateix motiu. "Cal saltar com un metre, cal que hi facin alguna cosa, sembla que si no hi ha víctimes mortals no s'actua i el que no podem fer és esperar per després lamentar-nos", ha reclamat.

La Cristina agraeix que des de Renfe han estat molt atents i que els han trucat en diverses ocasions i que, fins i tot, van rebre la visita a l'hospital d'un dels responsables del servei de rodalies de Girona.

Fonts de la companyia han recordat que l'estació és propietat d'Adif. Per això, des de Renfe (que és l'operadora comercial) apunten que només poden insistir a l'administrador d'infraestructures que totes les andanes estiguin a una alçada adequada perquè els passatgers puguin accedir als trens sense problemes.