La policia espanyola ha detingut a Barcelona i Girona tres integrants d'una organització que es dedicava a l'explotació sexual de dones, d'origen sud-americà, a França. Aquests detinguts tenien pendents diverses ordres de detenció europees. També s'han detingut altres dues persones a França. L'operació s'ha dut a terme de forma conjunta amb la gendarmeria francesa. Els agents han realitzat dos registres en què s'han intervingut quatre ordinadors portàtils, tres tauletes, tres discos durs, vuit llapis de memòria, 25 telèfons mòbils, 17 targetes SIM, 13 targetes de crèdit i 20.600 euros en efectiu.

Les investigacions es van iniciar al gener d'aquest any quan els agents van rebre una sol·licitud de col·laboració remesa per França sobre la investigació d'una organització dedicada a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual. Les seves víctimes, dones d'origen sud-americà, oferien els seus serveis sexuals a través d'una pàgina web d'anuncis que era controlada pels membres de l'organització.

Les dones eren portades a hotels situats en diferents poblacions de França fent-les passar per turistes i romanent en els mateixos un màxim de dues o tres setmanes per evitar qualsevol tipus de sospita. Es va comprovar la presència a Barcelona i a Girona de tres dels seus membres, per la qual cosa es va procedir a la seva detenció, alhora que també es va dur a terme la detenció dels altres dos membres de l'organització a França.

S'han practicat dos registres intervenint-se abundant material informàtic: quatre ordinadors portàtils, tres tauletes, tres discos durs, vuit llapis de memòria, 25 telèfons mòbils, 17 targetes SIM, 13 targetes de crèdit i 20.600 euros en efectiu.