Fiscal, acusació particular i defensa han pactat 2 anys de presó per a l'home que, mogut pel ressentiment, va incendiar l'edifici propietat de l'exparella a Roses. Els fets van tenir lloc el 28 d'agost del 2013. L'incendi va obligar a desallotjar els 36 veïns del bloc i sis menors van haver d'ingressar a l'hospital. L'acusat, Hamid Bouchdadi, va incendiar els comptadors i els quadres elèctrics de l'edifici. Hi va haver una deflagració i Bouchdadi va patir cremades. Quan va anar al CAP, va voler fer creure als metges que s'havia ferit fent una barbacoa. Bouchdadi s'enfrontava a 12 anys de presó, però la seva confessió i el fet que hagi abonat 4.000 euros d'indemnització han permès rebaixar la pena.

Els fets que han arribat aquest dilluns a l'Audiència de Girona van tenir lloc el 28 d'agost del 2013. Aquell dia, cap a dos quarts de sis del matí, l'acusat va anar fins al bloc 'Apartaments Daniel', situats a l'avinguda Nautilus de Roses. Mogut pel ressentiment, perquè la seva exdona era copropietària de l'edifici, Hamid Bouchdadi va decidir incendiar el bloc de manera intencionada.

L'acusat, que té una immobiliària al municipi, va accedir a l'habitacle on hi ha els comptadors i els quadres elèctrics del bloc. Per entrar-hi, l'home va fer servir una clau genèrica, que són les que normalment permeten obrir el pany d'aquestes instal·lacions. Un cop a dins, Bouchdadi va calar foc a la instal·lació elèctrica, i va vessar un líquid damunt els quadres i comptadors perquè actués com a accelerant de la combustió.

Hi va haver una deflagració, tota la part elèctrica del bloc va quedar calcinada i un espès fum tòxic va començar a pujar cap a les plantes superiors de l'edifici. En aquells moments, al bloc hi havia disset apartaments ocupats.

Algunes famílies van poder baixar per l'escala, però n'hi van haver d'altres que, per escapar del fum, van haver de sortir a la terrassa, on els Bombers les van rescatar. En total, l'incendi va obligar a desallotjar 36 veïns i sis menors van necessitar ingressar a l'hospital de Figueres per inhalació de fum.

Després de calar foc als comptadors, i que la deflagració l'afectés, l'acusat va anar fins al CAP de Roses perquè li curessin les cremades. Va arribar-hi a les sis del matí i, per no despertar sospites, va intentar fer creure als metges que s'havia fet les ferides amb una barbacoa. Això, però, va tenir l'efecte contrari, perquè la seva coartada encara va aixecar més recels. Hamid Bouchdadi va ser derivat a la Vall d'Hebron, els Mossos d'Esquadra el van interrogar i el van detenir per haver provocat l'incendi.

De 12 a 2 anys de presó

Inicialment, Bouchdadi s'enfrontava a una pena de 12 anys de presó per un delicte d'incendi. El fiscal també li imputava sis faltes de lesions (pels menors que van necessitar hospitalització), li reclamava 2.880 euros de multa i indemnitzacions que s'estenien entre els 72 i 216 euros.

Els danys a l'edifici d'apartaments es van valorar en 34.105 euros. L'asseguradora va indemnitzar l'empresa propietària del bloc amb 30.061 euros. Per això, el fiscal també reclamava que Bouchdadi satisfés els 4.043,87 euros que faltaven per cobrir la totalitat dels danys.

El judici s'havia de celebrar aquest matí. Però un acord a darrera hora entre fiscal, acusació particular i defensa ha permès rebaixar substancialment la pena per al processat. Fins i tot, la vista de conformitat s'ha endarrerit una hora i mitja per donar temps a Bouchdadi a ingressar els 4.043,87 euros que li reclamaven i, així, poder tenir un nou atenuant que permetés rebaixar la condemna.

Les parts han acordat 2 anys de presó per al processat per un delicte d'incendi amb els atenuants de confessió (Bouchdadi ha reconegut haver calat foc a l'immoble) i reparació del dany (perquè ha ingressat els diners en concepte d'indemnització). Pel què fa a les sis faltes de lesions, al final s'ha retirat aquesta acusació, perquè no ha estat possible localitzar els menors.

Davant del tribunal, Hamid Bouchdadi ha reconegut els fets i el cas ha quedat vist per a sentència. A l'hora de dictar-la, però, la Secció Quarta de l'Audiència de Girona sí que haurà de decidir si manté o no la mesura cautelar d'allunyament cap a la seva exdona que té vigent el processat.