Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat manté l’Alerta del pla especial d’emergències INUNCAT per la intensificació durant el dia d’avui de la mala mar a tot el litoral català. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu un perill de fort onatge de 5 sobre 6, especialment a la meitat nord del litoral, on les onades podran superar els 4 metres (mar brava). Les onades trencaran directament a la costa. A més, les pluges seran intenses avui al litoral i prelitoral de Catalunya, però podran descarregar amb especial intensitat i deixar acumulacions importants a les comarques gironines.

Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que eviti acostar-se a zones properes als espigons, esculleres i passejos marítims a contemplar com trenquen les onades. També es demana extremar la prudència a les zones afectades per les pluges intenses, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure i en especial al medi natural.

Allunyeu-vos del front marítim mentre duri el fort onatge per evitar que un cop de mar us arrossegui mar endins. Respecteu sempre els tancaments dels accessos a espigons, esculleres i rieres.

Podeu seguir les actualitzacions de les incidències de l’Alerta #INUNCAT a través del twitter de Protecció Civil @emergenciescat