El fiscal demana 12 anys de presó per a un home acusat de calar foc a l'edifici de l'exparella. Els fets van passar a Roses la matinada del 28 d'agost del 2013, quan l'home va vessar un líquid que accelera la combustió i va calar foc a la sala de comptadors. El fum tòxic es va propagar per tota l'escala i va caldre desallotjar 36 persones. Els bombers van haver de rescatar persones dels balcons, ja que no podien baixar per l'escala. Sis menors van acabar a l'hospital. El fiscal també demana per a l'acusat una multa de 2.880 euros i indemnitzacions que van dels 72 als 216 euros per cada dia que els menors van estar a l'hospital. El cas arriba a judici a l'octubre a l'Audiència de Girona.

Els fets van succeir la matinada del 28 d'agost del 2013 a un bloc d'apartaments situat a l'avinguda Nautilus de Roses (Alt Empordà). Segons l'escrit del fiscal, l'home va calar foc intencionadament al bloc amb la voluntat de causar un "perjudici" a la seva exparella, que és copropietària de l'immoble.

L'acusat va vessar un líquid que accelera la combustió a la sala de comptadors i va encendre una flama, cosa que va provocar una deflagració. Segons el fiscal, l'home va actuar essent conscient que a l'edifici hi havia famílies que dormien i que resultarien afectades pel foc. El fum tòxic es va escampar ràpidament per l'escala del bloc -que té quatre plantes- i va afectar les famílies que dormien i que es van trobar que no podien respirar.

Els Bombers de la Generalitat van treballar una hora en l'extinció del foc i les 36 persones que en aquell moment eren a l'edifici van haver de ser desallotjades. El fiscal també posa de relleu que, a causa del fum, moltes persones no van poder sortir de l'edifici per l'escala i van haver de sortir als balcons, on els van rescatar els bombers amb l'escala mecànica. Segons l'escrit, l'acusat va actuar "posant en greu perill la vida i la integritat física" de les disset famílies que es trobaven al bloc.

Sis menors hospitalitzats

A causa de l'incendi, sis menors van haver de ser traslladats a l'Hospital de Figueres i, en alguns casos, va caldre subministrar-los oxigen. Un dels afectats va haver d'anar a l'Hospital Vall d'Hebron a causa de les cremades que presentava a diverses parts del cos.

Els danys a l'edifici ascendeixen a 34.105,18 euros, dels quals la companyia asseguradora en va cobrir pràcticament la totalitat (30.061,31 euros).

El fiscal demana 12 anys de presó a l'acusat per un delicte d'incendi. També el considera autor de sis faltes de lesions i sol·licita una multa de 2.880 euros. Pel que fa a la responsabilitat civil, reclama indemnitzar el propietari dels apartaments amb 4.043, 87 euros i, a més, també demana indemnitzacions per a les sis víctimes del foc. Concretament, sol·licita quantitats que oscil·len entre els 72 euros i els 216 euros per a cada dia que els menors van passar a l'hospital.

El cas està previst que arribi a judici a l'Audiència de Girona el 5 d'octubre. La vista durarà quatre dies.