Una avaria en el subministrament elèctric de la xarxa d'alta velocitat es va convertir, ahir al vespre, en un malson per als passatgers dels AVE i TGV que circulaven pel tram francès entre Montpeller i Nimes.

Els problemes van començar cap a les sis de la tarda i molts dels viatgers han acabat arribant als seus destins amb set hores o més de retard.

Aquest és el cas d'un grup del gremi de perruqueria de l'Alt Empordà que viatjava de tornada de París després d'haver assistit a un congrés professional. El seu TGV va quedar aturat abans de Montpeller. Després d'esperar durant més de tres hores en un tram despoblat, alguns dels viatgers van optar per baixar del comboi per marxar a peu. Els altres van ser traslladats fins a Perpinyà amb un altre tren.

Un cop a l'estació de la capital nord-catalana, segons el seu relat, van haver d'esperar dues hores més fins a l'arribada dels autobusos que els van traslladar cap a Catalunya. "Havíem de ser a l'estació de Vilafant-Figueres cap a dos quarts de vuit del vespre i hem arribat passades les dues de la matinada", manifesta una de les afectades.

Els viatgers presentaran una reclamació a Renfe i SCNF per aquest caòtic viatge.