Diversos mitjans de comunicació de la Catalunya Nord informen de la mort d'una efectiu del cos de Bombers de França, que hauria patit ferides de molta gravetat aquesta nit passada quan lluitava amb els seus companys per apagar les flames en un important incendi forestal que s'ha declarat a Cervera, molt a prop de Portbou.

El foc ha estat viu tota la nit i ha consumit més de 200 hectàrees de terreny i unes 800 més poden estar amenaçades, segons les informacions periodístiques que arriben del país veí. 150 bombers del cos dels Pirineus Orientals treballen amb duresa i intensitat en l'incendi.

Eren pels volts de 3/4 de 10 de la nit d'aquest dijous, 17 de setembre, quan els equips d'emergència van rebre l'avís d'alarma d'aquest foc, que impulsat pel fort vent que bufava a la zona s'ha començat a desplaçar amb molta rapidesa. Les flames il·luminaven la nocturnitat d'aquesta matinada fins i tot a Portbou i alguns testimonis diuen que la pudor del fum arribava a Cadaqués.

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat han donat suport durant la nit als Pompiers, però els efectius catalans ja estan tornant cap aquí.