El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha enviat a la presó la presumpta jihadista detinguda aquest dilluns, 7 de setembre, a Figueres. La jove, de 19 anys, està acusada de captar terroristes i de proporcionar-los rutes segures cap a Síria i Irak, segons han informat fonts jurídiques.

La figuerenca ha comparegut durant unes quantes hores d'aquest dimarts al Jutjat Central d'Instrucció número 5, el titular del qual li ha decretat presó incondicional, comunicada i sense fiança per delictes de terrorisme.

La seva detenció es va produir, al seu domicili del carrer Cresques Elies de Figueres, com a resultat de l'anàlisi i l'estudi del material intervingut a Stuttgart (Alemanya) al presumpte terrorista Ayoub Moutchou, que va ser detingut el 4 d'agost.

La presumpta reclutadora de terroristes va ser detinguda per efectius del Cos Nacional de Policia després d'un intens escorcoll al seu pis. Els agents van fer el registre amb la presència d'ella, mentre al carrer creixia l'expectació veïnal i dels mitjans de comunicació.