El go-fast és un mètode utilitzat per bandes criminals per transportar droga de forma ràpida des de països del sud o d'Àfrica cap al nord d'Europa. Aquest dimarts els policies francesos van enxampar un vehicle d'alta gamma que consideren que feia aquesta funció. Al cotxe hi havia 325 quilos d'haixix valorats en prop de 2 milions d'euros. El seu conductor no va ser detingut però sí el còmplice, que anava en un altre vehicle i que va delatar-lo fent una trucada en veure els agents.

Les sospites dels policies del Pertús es van aixecar el dimarts perquè van veure un cotxe el conductor del qual, en descobrir-los fent un control rutinari al peatge del Voló, amb actitud nerviosa agafava el telèfon i feia una trucada. Pocs minuts més tard, un vehicle de gran cilindrada va arribar al peatge procedent d'Espanya i entrava cap a França.

Els agents li van demanar que s'aturés, no els va fer cas i va fugir. Els policies van engegar una persecució i al cap d'una estona van trobar-se el cotxe amb els pneumàtics punxats. El conductor, però, va aconseguir fugir. La sorpresa dels agents va venir quan van obrir el vehicle: hi havia diverses bosses amb fins a 325 quilos de resina de cànnabis -haixix- que al mercat negre estan valorats en gairebé dos milions d'euros. A banda, també hi van trobar diversos telèfons mòbils i 8.700 euros en efectiu.

L'altre home que va donar suposadament l'alerta al fugitiu està detingut i la investigació de la policia francesa es manté oberta per aclarir la relació entre ambdós.