Els Mossos d'Esquadra han detingut a Figueres un home de 66 anys i nacionalitat francesa com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, conducció temerària i atemptat a agents de l'autoritat. Els fets van passar el 29 d'agost passat a dos quarts de cinc de la tarda. Agents de trànsit estaven fent un control preventiu d'alcoholèmia a l'N-II a l'alçada de la Jonquera (Alt Empordà) quan el conductor va fer cas omís a les indicacions dels agents i va marxar del lloc en direcció a França i en sentit contrari a la circulació. Durant la fugida, el detingut va circular a gran velocitat i contra direcció per la Jonquera i l'AP-7. Duia més de 8 quilos de marihuana a sobre.

El detingut, que és veí de Chateaurenard (França) va protagonitzar una autèntica persecució policial que va començar arran d'un control rutinari que els Mossos d'Esquadra havien muntat al punt quilomètric 774 de l'N-II, al seu pas per la Jonquera (Alt Empordà) la tarda del 29 d'agost passat. El conductor no va fer cas de les indicacions dels agents que li demanaven que s'aturés i va marxar del lloc accelerant en direcció a França i en sentit contrari de la circulació. Seguidament, els agents van iniciar un seguiment per aturar-lo tot i que el conductor no els ho va posar fàcil.

Primer va entrar a la Jonquera, on va seguir circulant temeràriament a gran velocitat i en contra direcció, tot causant un risc greu per la integritat dels vianants i conductors del municipi. La motocicleta va esquivar tots els vehicles policials mentre seguia augmentant de velocitat. Fins i tot, va estar a punt d'envestir un agent, el qual es va veure obligat a saltar bruscament per evitar ser atropellat.

El motorista va seguir circulant veloçment en direcció a Figueres, on es va incorporar a l'AP-7 per l'accés 2, on va trencar la barrera del segon carril del peatge.

Finalment va prendre la sortida 3 on diversos agents estaven preparats per aturar-lo. De nou es va reincorporar a l'AP-7 en sentit la Jonquera, circulant uns quatre quilòmetres en sentit contrari fins arribar a l'àrea de servei més propera on va intentar amagar la motocicleta en un desnivell de sorra i matolls.

Els mossos que el seguien van creuar l'autopista fins arribar al lloc. El conductor havia saltat la la tanca de protecció de l'autopista que la separa de la via del tren. Els agents van veure com s'ajupia i manipulava l'interior de la motxilla que portava a l'esquena i li van ordenar que no fes cap moviment. Finalment quan va posar les mans enlaire i es va quedar quiet, els agents s'hi van aproximar i el van detenir.

Dins la motxilla i les dues maletes portaequipatges hi havia 26 bosses de plàstic plenes de cabdells de marihuana, amb un pes total de 8,200 quilos. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, la droga estaria valorada en uns 9.260 euros. Els agents també li van intervenir 435 euros i un telèfon mòbil.

El detingut, sense antecedents, va passar el 31 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.