La Policia de la Jonquera va detenir diumenge dues dones asiàtiques de 39 i 30 anys, residents a França, que havien travessat la frontera per anar a robar perfums a partir de les 9 del matí i van abandonar una filla discapacitada dins del cotxe per fugir dels agents i evitar que les enxampessin amb els 2.000 euros en productes que havien sostret del supermercat Marionaudd.

La policia va rebre l'avís dels furts a un quart i cinc de deu del matí, després que una de les treballadores resultés ferida en un canell quan va tractar de retenir una de les lladres, a la qual va poder arrencar-li la bossa que duia amb part del material sostret. La bossa estava folrada per evitar que saltés l'alarma de l'entrada.

Els agents van enxampar les dues dones en un portal però no va ser fins la una del migdia quan la dona més gran, de nacionalitat mongola, va declarar que havia anat a la Jonquera amb la seva filla que pateix síndrome de Down, epilèpsia i mobilitat reduïda. Immediatament es va mobilitzar una patrulla per localitzar el vehicle.

En trobar-lo van veure que la noia estava en un estat de deshidratació extrem, convulsionant i a punt de perdre la consciència per haver estat dins del vehicle tantes hores exposat al sol i amb les finestres tancades. La noia, de 19 anys, havia quedat estesa al terra del cotxe i no se la podia veure.

D'altra banda, els agents de la Jonquera van detenir el dia anterior un altre ciutadà francès de 23 anys per un delicte de falsificació de moneda. El jove havia intentat comprar al supermercat Tramontana 3 utilitzant cinc bitllets de 50 euros falsificats. A l'home se li va preguntar sobre l'origen dels bitllets però no va saber donar una resposta convincent i es va contradir en la seva declaració.