El telèfon d'emergències 112 ha rebut aquest dissabte a la tarda un centenar de trucades per les pluges que han afectat, sobretot, les comarques del Gironès i la Selva. La majoria s'han concentrat entre les quatre i quarts de set de la tarda. En total, els Bombers de la Generalitat han fet 75 sortides per les fortes tempestes que s'han registrat arreu de Catalunya. La majoria, una quarantena, s'han fet a la demarcació de Girona. Les comarques on els Bombes han fet més serveis són La Selva (16), el Gironès (16) i el Vallès Occidental (13). La majoria de sortides han estat per inundacions de baixos i pàrquings, retirar branques i arbres caiguts, netejar fang de vies i sanejar façanes d'edificis.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), en només mitja hora s'han acumulat 43 litres a Anglès, 20 a Banyoles i 20 a Girona.

A les comarques de Girona els Bombers de la Generalitat han fet 43 sortides i la majoria s'han concentrat a les comarques de La Selva (16) i el Gironès (16). Una altra zona que destaca pel nombre d'actuacions arran de la pluja és la Regió Metropolitana Nord, on se n'han fet una vintena (tretze al Vallès Occidental). Els Bombers també han fet cinc sortides a la Regió Metropolitana Sud, quatre a les comarques de Lleida, dues a la Regió Metropolitana Centre i una a les comarques de Tarragona.

A Girona ciutat, la pluja també s'ha acumulat en diversos indrets de la carretera Barcelona, un d'ells sota del pont que connecta amb el local de 'El Corte Inglés'. Allà dos vehicles han quedat aturats enmig de l'aigua que ha arribat cobrir gran part dels vehicles.