Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat tres homes per tràfic de drogues a Vilamacolum (Alt Empordà). Els arrestats són tres homes de 37, 41 i 49 anys, de nacionalitat francesa i espanyola, veïns de Sevilla i Perpinyà. A un d'ells també se l'ha acusat d'un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat. Els agents van comissar 60 quilos de marihuana, dues armes de foc i una bossa amb 144.000 euros en efectiu en un habitatge. Els detinguts, un dels quals tenia antecedents, han passat aquest divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

A principis d'agost, els Mossos van saber que en un habitatge de la localitat de Vilamacolum s'hi podria estar realitzant alguna activitat il·lícita contra la salut pública. Pels volts de les dues del migdia del mateix dia 5 d'agost els agents van veure com arribaven dos turismes i carregaven unes bosses de grans dimensions dins d'un dels vehicles. Posteriorment, aquests van marxar i els mossos els van seguir.

En detectar la presència policial, els dos vehicles es van separar i els agents es van centrar amb el vehicle que portava les bosses. Durant la persecució el conductor d'aquest vehicle no va fer cas de les indicacions que els policies li donaven per tal que s'aturés i fins hi tot va col·lidir contra el vehicle policial. Finalment va ser interceptat al quilòmetre 375 de la carretera C-31, al terme municipal de Siurana.

Els mossos van comprovar que dins del cotxe hi havia 4 bosses de grans dimensions plenes de marihuana, amb un pes d'uns 55 quilos. El conductor i únic ocupant del vehicle va quedar detingut per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues.

Paral·lelament, altres patrulles es van desplaçar a l'habitatge d'on havien sortit les 4 bosses de droga per comprovar si hi havia més substàncies estupefaents. Un cop al lloc van entrar dins la casa, amb el consentiment de les dues persones que hi havia, van trobar a la zona dels patis de les cases adjacents una bossa plena de cabdells de marihuana, que pesava uns 4 quilos. També van localitzar dues armes curtes de foc amb la seva corresponent munició i una bossa amb 144.000 euros en efectiu.

Els agents van detenir les dues persones que es trobaven a la casa com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública i un delicte de tinença il·lícita d'armes.