Fugien de la Policia Nacional des de Madrid després d'haver comès 12 robatoris en domicilis i alguns d'ells amb una violència contundent però no s'imaginaven que ja els tenien controlats. Dos dels tres membres del grup van sortir de Madrid amb el seu Opel Corsa cap a França però un cop van arribar a la Jonquera el 10 de juliol de matinada van ser detinguts gràcies a un dispositiu camuflat que havia muntat la Policia Nacional en el punt fronterer.

Els dos arrestats a la Jonquera són albanesos i tenen 24 i 28 anys. Van quedar arrestats per robatoris amb força en domicili, robatoris amb violència i pertinença a grup criminal. En el moment de l'arrest duien sobre part del botí: 3.257 euros en efectiu i diverses joies, rellotges i ulleres de sol. La majoria dels efectes van poder ser retornats als seus legítims propietaris. El tercer membre del grup va ser arrestat a València.

La Policia Nacional destaca que els tres detinguts estaven especialitzats en robatoris a domicili mitjançant la tècnica d'escalar. Preparaven els assalts i estudiaven prèviament les residències que reunien les característiques per a entrar pel balcó. En una ocasió, després de ser sorpresos en ple assalt, van arribar a utilitzar una arma blanca per colpejar un home.

L'operació va començar al juny quan la Policia Nacional va saber de l'arribada a València de dos individus especialitzats en robatoris a domicilis.