Un jove va ser detingut la matinada d'ahir com a responsable d'un incendi iniciat en encendre una de les travesses de les vies del tren. Segons va manifestar als agents, pretenia escalfar-se perquè feia fred. El foc no es va estendre i el noi va acabar detingut. No se'l relaciona amb l'incendi que va cremar unes vint hectàrees també de matinada el 12 de juliol.

El detingut era originari de Sevilla i anava acompanyat per dues persones més, va declarar, tot i que no se les va poder localitzar. El jove va decidir posar-se a dormir entre les vies de l'estació de Portbou en una zona en què no hi ha trànsit de trens. Pels volts de les dues de la matinada va decidir encendre una de les travesses per escalfar-se.

L'alcalde, Josep Lluís Salas, explica que el noi hauria manifestat als agents que «com que feia una mica de fresqueta va encendre una foguera per escalfar-se». De seguida es van poder posar en alerta perquè el revestiment de les travesses de quitrà va generar, no només fum sinó mala olor. Tot i això, les flames van arribar a cremar fins a cent metres quadrats propers a la via. L'alcalde constata que no es podia estendre molt més perquè estava a la zona de les vies i no en una àrea amb molta vegetació.

A la zona s'hi van desplaçar els Mossos d'Esquadra i els Bombers. Eren pels volts de dos quarts de dues quan es va rebre l'avís i cap a les tres de la matinada es donava per resolta la situació. Es van apagar les flames i es va detenir el noi per ser el causant de l'incendi. Segons Salas, s'ha descartat que pugui tenir cap mena de relació amb l'incendi de fa un parell de setmanes. Es tractaria d'una persona que estava de pas pel municipi.