El macrooperatiu contra el tràfic de drogues que els Mossos d'Esquadra han fet aquest dimarts a municipis de les comarques gironines i al Prat de Llobregat suma ja 26 detinguts. Un total de 300 agents han fet 21 entrades i escorcolls simultanis a pisos i locals de Girona, Sils, Llagostera, Quart, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva, Blanes i el Prat de Llobregat. L'origen de la investigació se centra al barri de Font de la Pólvora de Girona. Aquí, els agents han detingut almenys cinc persones. Els Mossos sospiten que és l'epicentre d'una xarxa de distribució de droga amb ramificacions arreu de la demarcació. L'operatiu ha esclatat a les cinc de la matinada, enmig de fortes mesures de seguretat.

A les cinc de la matinada, els agents han fet 21 entrades i registres a pisos i locals de vuit municipis. L'objectiu, desarticular una xarxa de distribució de droga, sobretot cocaïna i heroïna, amb epicentre al barri de Font de la Pólvora de Girona, un barri on hi ha operatius constants per delictes contra la salut pública. La investigació ha estirat el fil des de Girona fins a diversos municipis de les comarques del Gironès, la Selva i també al Baix Llobregat.

A Girona, l'operatiu s'ha fet enmig d'un fort dispositiu de seguretat, amb diverses unitats de la Brigada Mòbil (Brimo) i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) escortant les entrades dels edificis on els agents feien l'escorcoll i l'helicòpter sobrevolant la zona d'actuació. Segons ha avançat la Cadena SER, un total de 300 agents d'investigació, científica i canina s'han desplegat als vuit municipis per executar el cop contra el tràfic de drogues.

Cap a les deu del matí, han acabat els registres. Els Mossos d'Esquadra s'han emportat detingudes 26 persones. El jutjat de Girona que instrueix el cas, el Jutjat d'instrucció número 4 de Girona, ha decretat secret de sumari. Els detinguts estan pendents de passar a disposició judicial.

La investigació arranca de lluny, almenys mig anys, i és un operatiu coordinat entre els agents de la Unitat Territorial d'Investigació de Girona i la Divisió d'Investigació Criminal amb seu al complex Egara de Sabadell. A banda de detenir els sospitosos, els agents també han decomissat droga i s'han endut dels pisos estris que el traficants usen per manipular la substància.

Durant l'operatiu a Girona hi ha hagut moments de tensió. Familiars dels detinguts han increpat els Mossos d'Esquadra i també periodistes que cobrien el desplegament. Quan els agents s'han endut els últims detinguts de Font de la Pólvora, una parella al carrer Hortènsia, agents de la Brigada Mòbil han hagut de fer un cordó de seguretat entre els familiars i el cotxe logotipat que s'enduia els detinguts.