Els Mossos d'Esquadra han denunciat el conductor d'un autocar, de nacionalitat marroquina, que circulava amb un remolc amb excés de pes per les comarques gironines. Els fets van succeir el passat 21 de juliol cap a les onze de la nit quan una patrulla de trànsit va localitzar l'autocar a l'AP-7, dins del municipi de Maçanet de la Selva (Selva). Els agents van detectar a simple vista que el vehicle - que feia la línia regular Marroc - Lille (França) - arrossegava un remolc amb un gran excés de pes i per això van desviar-lo fins a l'estació d'autobusos de Girona. En comprovar-ho, els policies van veure que el remolc pesava 7.260 quilograms, 3.760 més del màxim legal permès que és 3.500 quilograms.

Els fets van succeir el passat dimarts 21 de juliol pels volts de les onze de la nit. Una patrulla de trànsit dels Mossos es trobava circulant per l'AP-7 quan va detectar l'autobús que en aquell moment estava passant pel terme municipal de Maçanet de la Selva. Els agents van veure que l'autocar arrossegava un remolc amb un excés notable i visible de pes.

Els policies van aturar l'autobús i van decidir anar a buscar una bàscula per fer el pesatge del vehicle, el remolc i la càrrega. Van comprovar que el remolc amb la càrrega pesava un total de 7.260 quilograms. 3.760 més del màxim legal permès que en aquest cas eren 3.500 quilograms. Per aquest motiu, els agents van decidir traslladar el vehicle - que transportava 58 passatgers- fins a l'estació d'autobusos de Girona on va quedar immobilitzat temporalment.

L'empresa de l'autocar denunciat va pagar 2.800 euros de multa i, posteriorment, va alquilar dues furgonetes perquè transportessin la part sobrant de la càrrega. D'aquesta manera, l'autobús va poder continuar la seva marxa cap a Lille al voltant de les dues de la matinada.

Es dóna la circumstància que aquest és el segon autocar amb remolc que circula amb excès de pes que els agents localitzen en els darrers dies. El primer cas va ser el passat 13 de juliol i, com en aquesta darrera ocasió, l'autobús va poder continuar la marxa una vegada van repartir l'excés de càrrega en dues furgonetes.

Des del cos policial assenyalen que aquestes actuacions s'emmarquen dins el dispositiu pas de l'estret que cada any porten a terme els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit per garantir una conducció segura a la xarxa viària catalana i a totes aquelles famílies que viatgen al nord d'Àfrica o retornen d'aquestes zones durant les vacances d'estiu.