La companyia ferroviària Renfe posarà mesures per acabar amb les molèsties que generen grups de joves que pugen sense bitllet a l'estació de Figueres amb destinació a Colera i Llançà. Ja han fet aturar el tren en més d'una ocasió perquè es neguen a baixar o pagar el bitllet. L'àrea nord de Girona i un sector de Tarragona són els dos punts on ara mateix es dóna més la problemàtica de persones que intenten no pagar bitllet.

L'estació de Figueres és una de les que no té sistemes que impedeixin accedir a la via si no tens bitllet. Renfe ha confirmat les queixes d'un grup d'usuaris per la presència de persones que opten per aquesta opció. La setmana passada es va registrar un incident important. Els usuaris relaten com al tren Barcelona Sants-Cerbere, amb sortida a les 14.48 de Girona, quan va arribar a Figueres va patir una llarga aturada.

Una quinzena de menors anaven sense bitllets. Els joves es dedicaven a intentar evadir el revisor que se'ls va acabar trobant i els va intentar fer baixar del tren. Els nois, en comptes de baixar, si van encarar insultant-lo mentre altres s'escapolien. El tren va està parat força estona mentre es resolia la situació. Segons els diversos usuaris que es queixen, això no és un fet puntual sinó que passa diàriament, diuen. A més, asseguren que han d'aguantar la seva actitut incívica quan algun dels passatgers els recrimina la seva actitud.

La companyia ferroviària ha admès la problemàtica no només en grups sinó també en usuaris individuals. Tot i que no han informat de les mesures que es prendran, han explicat que en aquestes situacions el que es fa és treballar en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra. Quan s'incrementa el problema se'ls ho comunica i durant el temps que sigui necessari perquè no vagi a més es treballa conjuntament. Quan es detecta se'ls avisa i, o bé a l'estació on han pujat o on baixen s'acaba interposant una sanció després d'identificar-los. Això passa tant per als usuaris que no paguen o bé els que generen problemes.

La companyia ferroviària remarca que el bitllet és l'assegurança de transport i, en segon lloc, recorden que és un servei públic que se sufraga amb la venda de bitllets.