Una quarantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat han treballat aquesta nit per poder tancar el perímetre de l'incendi de les Pedreres a Girona. El foc ha quedat estabilitzat al voltant de les deu del vespre i tots els veïns desallotjats, uns 150 veïns dels barris de Torre Gironella, Torre Alfons XII i Sant Daniel, ja han tornat a casa i no hauran de passar la nit fora. L'incendi ha cremat una superfícies de 36 hectàrees i les flames també han afectat set habitatges de la zona, dues d'elles amb afectacions "severes". Els Agents Rurals han obert una investigació per determinar les causes de l'origen del foc.

El foc ha començat poc després de les quatre de la tarda a l'alçada del carrer Hortènsia, al costat del cementiri, i ha anat pujant fins a la torre de telecomunicacions i ha seguit fins a la Vall de Sant Daniel, on els bombers han centrat els seus esforços perquè les flames no s'estenguessin fins a les Gavarres.

Les flames també han arribat a set habitatges, dos dels quals han patit afectacions "severes", tot i que demà, a plena llum del dia, serà el moment d'avaluar amb més detall els danys. Tots els desallotjats, uns 150 veïns dels barris de Torre Gironella, Torre Alfons XII i Sant Daniel, ja han pogut tornar a casa i no hauran de passar la nit a cap hotel ni pavelló.

Els Agents Rurals han obert una investigació per determinar les causes de l'origen del foc i una de les hipòtesis que pren força és que el podria haver provocat una cigarreta mal apagada.