Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi forestal que aquest dimarts a la tarda ha començat a cremar a la zona de les Pedreres de Girona. Tots els veïns desallotjats, més d'un centenar dels barris de Torre Gironella, Torre Alfons XII i Sant Daniel, ja poden tornar a casa i no hauran de passar al nit fora. El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Ramon Parés, ha detallat que l'incendi ha cremat una superfície de 36 hectàrees. Segons les dades provisionals, les flames han afectat set habitatges de la zona, dues d'elles amb afectacions "severes". Els Agents Rurals han obert una investigació per determinar les causes de l'origen del foc.

Els Bombers continuaran remullant la zona afectada durant tota la nit però a les deu han pogut donar l'incendi per estabilitzat després de sis hores cremant. Ha estat un foc complicat perquè durant les dues primeres hores ha amenaçat zones habitades i també hi havia el perill que s'estengués en direcció a les Gavarres.

El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, Ramon Parés, ha detallat que segons les darreres dades provisionals, el foc ha afectat una superfície de 36 hectàrees. Les flames també han arribat a set habitatges, dos dels quals han patit afectacions "severes", tot i que demà, a plena llum del dia, serà el moment d'avaluar amb més detall els danys.

Tots els desallotjats, uns 150 veïns dels barris de Torre Gironella, Torre Alfons XII i Sant Daniel, ja poden tornar a casa i no hauran de passar la nit a cap hotel ni pavelló.

Els Agents Rurals han obert una investigació per determinar les causes de l'origen del foc i una de les hipòtesis que pren força que el podria haver provocat una cigarreta.