La policia estatal han detingut a l'aeroport de Girona dos ciutadans búlgars de 36 i 37 anys buscats per la policia d'Elx i el jutjat de Figueres per diversos delictes d'estafa bancària. Els homes es dedicaven a manipular caixers automàtics per obtenir les dades personals de clients que hi anaven a treure diners i, així, poder clonar les seves targetes. Un cop obtenien les còpies de les targetes, podien treure diners dels caixers i també fer compres com si fossin els veritables titulars. Havien actuat a Elx, Xàtiva, Torrevella -on havien estafat 16.000 euros- i l'Alt Empordà. Portaven a sobre 140 suports de targeta amb banda magnètica, targetes blanques, 8.365 euros i 5.501 dòlars en efectiu.

La detenció es va produir el passat 7 de juliol a l'aeroport gironí. Els dos detinguts havien aterrat procedents d'Amsterdam i la policia va detectar que sobre ells pesava una ordre emesa per la comissaria d'Elx per delictes relacionats amb l'estafa bancària. Un d'ells també estava reclamat per un jutjat de Figueres per fets similars comesos a l'Alt Empordà.

Els detinguts es dedicaven a manipular caixers automàtics de bancs on hi col·locaven uns dispositius electrònics -com lectors de banda magnètica i microcàmeres- per aconseguir capturar les dades de les targetes dels clients. Un cop obtenien les dades, clonaven les targetes (per això usaven targetes blanques, sense dades) i feien compres i treien diners com si les operacions les fessin els veritables titulars. Mitjançant aquesta tècnica havien estafat prop de 16.000 euros a localitats com Elx, Xàtiva i Torrevella.

En el moment de la detenció la policia els va intervenir 140 suports de targetes amb banda magnètica, targetes blanques i 8.365 euros i 5.501 dòlars en efectiu.