Un zelador de la residència Els Arcs de Figueres va forçar la mandíbula a una pacient del centre de més de 90 anys al·legant que volia treure-li la dentadura postissa, que la usuària no tenia. L'agressió va ser tal que li va acabar provocant un morat a la cara i, segons fonts del departament de Benestar, ella mateixa s'hauria queixat a la direcció del centre de l'afer.

Al treballador, que feia torns de caps de setmana, ja se li havia obert fa un any un expedient per "alguna actitud no correcta". El centre, que va declinar fer declaracions, va comunicar al departament que ja ha acomiadat l'empleat. Malgrat això, des de Benes?tar han manifestat que encara que ho consideren un incident aïllat, hi enviaran una inspecció en els propers dies. Tot apunta que no era la primera vegada que protagonitzava incidents.

De fet, segons ha pogut saber Diari de Girona, era conegut que el zelador que hi treballava des de fa temps "a vegades, tenia la mà fluixa". Ningú va voler confirmar oficialment aquest extrem però l'expedient que se li va obrir fa temps tindria a veure amb alguna actitud estranya que no van voler concretar. Fa gairebé tres setmanes, però, es va produir un greu episodi que hauria estat presenciat per altres treballadors, tot i que des de Benestar diuen que va ser la pròpia víctima qui va alertar dels fets.

Segons sembla, el zelador va obrir la mandíbula de la pacient amb tal força que li va acabar provocant un morat. Des de Benestar insisteixen que no podria considerar-se una agressió premeditada sinó que l'home hauria al·legat que creia que la dona portava una dentadura postissa que "en realitat no tenia" i que havia fet força per treure-la-hi.

El centre va negar els fets

El centre, ubicat a la zona oest de Figueres, va evitar fer declaracions al respecte al·legant que es tractava d'una residència pública -que depèn del departament de Benestar- i, fins i tot, va arribar a negar els fets. Tant és així, que el propi departament desconeixia el cas quan aquest diari s'hi va posar en contacte per saber més detalls d'un possible cas de maltractaments a una pacient d'avançada edat. Malgrat això, la direcció del centre va comunicar a Benestar que ja s'havia acomiadat aquest treballador.

Es dóna la circumstància que al cap de pocs dies la pacient va haver de ser ingressada a Urgències. Segons ha informat la Generalitat, patia diversos problemes renals i cardíacs i va acabar morint a l'Hospital de Figueres a conseqüència d'un ictus. Des del departament de Benestar insisteixen que tot i que els fets pràcticament han coincidit en el temps, no tenen res a veure. De fet, asseguren que els informes mèdics realitzats al centre hospitalari així ho acrediten.

De totes maneres i tot i que asseguren que ho consideren un fet aïllat que el centre ja ha resolt, tenen previst fer-hi una inspecció.