Agents de la policia espanyola que feien controls en el marc del pla contra la delinqüència itinerant han enxampat un home que pretenia creuar la frontera en direcció a França amb 22 quilos de marihuana amagats al cotxe. Divendres passat, els agents van donar l'alto al vehicle, un Audi Q7 amb matrícula suïssa, a la sortida del peatge de l'AP-7. El conductor viatjava sol. Mentre l'identificaven, van notar que de dins el vehicle en sortia una olor forta a marihuana. A primera vista no van trobar la droga però un gos ensinistrat va marcar diverses parts del vehicle on van acabar localitzant la droga dividida en 34 bosses. Després de passar a disposició judicial, el detingut ha ingressat a la presó.

El cotxe desprenia una forta olor semblant a la de les plantes de marihuana. Com que en un primera inspecció no van trobar la droga, va entrar en acció 'Pipo', un gos ensinistrat en la localització de drogues per la Unitat de Guies Canins. El gos va marcar diverses parts del cotxe: el respatller d'un seient davanter del cotxe, un dels laterals del maleter i als baixos i para-xocs posteriors.

Aquestes parts del cotxe havien estat adaptats específicament per formar cavitats i amagar la droga, perquè passés camuflada a qualsevol control superficial. En total, van intervenir 34 bosses de marihuana envasades al buit que pesaven 22,041 quilos. La droga doblaria el seu valor un cop estigués en circulació a països europeus propers.

El conductor, un espanyol de 31 anys, va quedar detingut per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va ordenar l'ingrés a presó.