La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts al matí un presumpte membre jihadista a l'Aeroport del Prat reclamat per Bèlgica per presumpta pertinença a l'Estat Islàmic, segons han confirmat fonts properes a la investigació. Les autoritats internacionals buscaven el detingut per haver combatut amb l'Estat Islàmic en el conflicte sirià. El detingut, que procedia d'Algèria i es trobava fent escala a l'aeroport del Prat per dirigir-se cap a un altre país europeu, tenia en vigor una ordre europea de cerca i detenció per delictes de terrorisme emesa per les autoritats de Bèlgica, on havia residit abans d'unir-se a l'Estat Islàmic a Síria, segons ha indicat el Ministeri de l'Interior.

Arran de la col·laboració amb les diferents autoritats policials europees, la Guàrdia Civil havia iniciat una cerca a començaments d'aquest any sobre les activitats que havia dut a terme el detingut i la seva possible relació amb Espanya, la qual cosa ha permès la seva detenció aquest dimarts quan feia escala en l'aeroport de Barcelona.

Es tracta de la segona detenció en pocs dies a Catalunya relacionada amb DAESH després que dissabte a la matinada la policia espanyola arrestés un home a Badalona acusat d'enaltir i captar nous membres per a l'organització terrorista en una operació dirigida per l'Audiència Nacional.