La Policia Nacional va detenir durant l'operatiu contra el frau fiscal i blanqueig de capitals vinculat al món de la prostitució al propietari del Paradise de la Jonquera, José Moreno i també un altre dels dirigents del bordell. En total es van detenir 61 persones que entre ahir i avui havien de declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, el qual decidirà la seva implicació en els fets. Es dóna el cas, segons informa el rotatiu 'El País', que la Policia Nacional i agents de l'Agència Tributària no només van escorcollar els locals l'Eclipse i el Paradise de la Jonquera sinó que a més van anar fins al domicili del seu propietari. I allà, segons informa el diari, és un hi haurien localitzat 500.000 euros en efectiu.

L'Audiència Provincial de Girona va instar el seu ingrés a la presó la setmana passada per un cas anterior, en el qual es va condemnar a tres anys de presó per afavorir la immigració clandestina.

La detenció de Moreno arrenca de l'operació policial que es van fer de dilluns matinada. A diversos punts de l'Estat es van detenir un total de 61 persones en el marc de l'anomenada Operació Pompeia. En total, la investigació ha permès descobrir un frau fiscal que podria superar els 150 milions d'euros a través del blanqueig en prostíbuls. Les detencions es van practicar de forma simultània el dilluns de matinada a Catalunya, València, Madrid, Múrcia, el País Basc i Navarra.

L'operació està dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, el qual decidirà la seva implicació en els fets. Tota la investigació del cas es va iniciar fa dos anys centrada en la part financera però també en l'explotació sexual. Els investigadors creuen que els responsables dels locals van defraudar els dines per després donar-los curs legal amb negocis paral·lels.