La família de la dona que aquest dilluns al migdia ha mort apunyalada a Sant Pere Pescador ha criticat que l'agressor no tingués cap ordre d'allunyament. El germà de la víctima, Omar Jawo, ha explicat que la dona havia denunciat el seu marit en dues ocasions i havia demanat mesures de protecció. "La meva germana havia demanat una ordre d'allunyament però la jutgessa la va negar", ha explicat Jawo. El cunyat del detingut ha assegurat que Musa B. és un home "violent" i que solia anar armat amb una navalla. Divendres passat, ha relatat, va tenir un enfrontament a punta de navalla amb un altre cunyat -en aquest cas el marit de la seva germana- en el qual van haver d'intervenir els Mossos d'Esquadra.

"No ho puc entendre, no podem entendre que la llei no la protegís", ha afirmat el germà de la víctima que ha assegurat que la dona de 32 anys ja havia denunciat el seu marit perquè era "violent" i la tenia amenaçada de mort. "Havia anat dues vegades a posar denúncia, una vegada va anar al jutjat i la jutgessa va dir que la meva germana no tenia proves perquè els problemes sempre passaven dins de casa, quan no hi havia ningú", ha lamentat el germà.

De fet, ha assegurat que la víctima havia arribat a demanar una ordre d'allunyament al Jutjat de Violència Domèstica però no li van concedir. Els Mossos d'Esquadra sí que havien activat el protocol d'actuació en casos de violència domèstica i feien seguiment del cas. Tot i això, víctima i agressor continuava vivint sota el mateix sostre. "Una ordre d'allunyament podia evitar això", ha lamentat Jowa.

Segons Omar Jawo, el marit de la seva germana té un caràcter "molt violent" i ha protagonitzat diversos aldarulls. El darrer va ser divendres passat quan, segons Jawo, va amenaçar amb una navalla que solia portar a sobre el marit de la seva germana. "Va treure el ganivet i volia matar el marit de la seva pròpia germana, però quan van arribar els mossos, els testimonis es van desentendre i van dir que no havia vist cap ganivet", ha exposat el germà de la víctima.

El crim ha provocat enfrontaments entre famílies. Per això, Jawo ha explicat que mentre els ànims no estiguin més calmats, els tres fills del matrimoni -de 9, 5 i un any i mig- quedaran sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA).