Els quatre ocupants de la furgoneta mixta que ha caigut al riu Ter aquest dissabte al migdia han mort, segons ha informat el Servei Català del Trànsit. Es tracta de dos adults i dos menors. Els fets han passat a un quart d'una entre els municipis de Les Llosses (Ripollès) i Montesquiu (Osona), al quilòmetre 85,5 de la c-17, en sentit Ripoll. El vehicled s'ha precipitat el ter per causes que s'han d'investigar. A més, tres persones que s'han llençat a l'aigua per intentar ajudar-los han estat atesos per hipotèrmia. La carretera ha quedat tallada en els dos sentits. Treballen al lloc 8 patrulles de Mossos, 6 de bombers i 4 del SEM

Com que el vehicle s'ha precipitat des d'una alçada considerable, els equips de submarinistes de Mossos d'Esquadra i Bombers han dedicat les primeres hores a alliberar els cossos atrapats dins la furgoneta. Segons ha explicat el sergent de Trànsit dels Mossos d'Esquadra Juli Lloret, un cop s'han pogut pujar fins a dalt la carretera, amb l'ajuda d'una grua de gran tonatge s'ha retirat el vehicle de dins de l'aigua. Finalment l'operatiu per treure els cossos ha acabat a dos quarts de cinc de la tarda, i mitja hora després s'ha pogut retirar el vehicle.

Lloret ha afegit que estan investigant les causes de l'accident i que, de moment, cap supòsit es pot donar com a cert. Els agents de Trànsit han recollit informació a través de les restes i vestigis trobats a la via que puguin ajudar a determinar què ha provocat la sortida de la carretera del vehicle, que circulava en sentit Ripoll.

L'alcalde d'Aiguafreda, Joan Vila, ha explicat, en declaracions a TV3, que les víctimes d'aquest tràgic accident són el pare, la mare i dos fills, de 9 i 8 anys, d'origen magribí, i que vivien a Aiguafreda des de fa catorze anys, on estaven molt integrats. Es tracta de Mohamed E.H, de 42 anys, Naoual E.H, de 35 anys, i els seus dos fills, de 8 i 9 anys.

A causa de l'accident la C-17 ha estat tallada en els dos sentits de la marxa a l'altura de Les Lloses des de dos quarts d'una fins a dos quarts de dues. Des d'aleshores fins a les quatre de la tarda s'ha donat pas alternatiu als vehicles dels dos sentits. I de les quatre a les cinc de la tarda s'ha tallat altre cop la C-17 en els dos sentits de la marxa perquè una grua de gran tonatge ha procedit a retirar el vehicle del riu. La circulació s'ha restablert passades les cinc de la tarda.

En l'accident hi han intervingut vuit patrulles de trànsit de Mossos d'Esquadra, una dotació de la unitat subaquàtica dels Mossos i una dotació de la unitat de rescats de muntanya dels Mossos. Pel que fa als Bombers de la Generalitat, hi han treballat set dotacions, de les quals una unitat de muntanya i una unitat subaquàtica del Grup d'Actuacions Especials (GRAE). El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat cinc ambulàncies al lloc de l'accident que han atès quatre persones per hipotèrmia que s'havien tirat a l'aigua per intentar rescatar la família. Tres d'elles han estat traslladades a l'Hospital de Campdevànol.