Els tres dies seguits d´intensa pluja que van aectar les comarques gironines entre dissabte i dilluns van continuar deixant rastre. A Palol de Revardit i a Palafrugell es van ensorrar dos murs malmesos per l´acumulació d´aigua dels últims dies i que van acabar cedint.

El cas més curiós és el primer. La millora de la muralla del castell de Palol de Revardit va formar part de les obres de rehabilitació del conjunt del castell que es van inaugurar el passat mes de juny. Les obres van durar uns dos anys i van tenir un pressupost de prop d´un milió d´euros. Dilluns, cinc mesos després, la muralla que rodeja el castell va cedir afectada per les pluges dels darrers dies. L´alcalde d´aquest municipi, Jordi Xargay, va explicar que encara s´estan estudiant les causes, tot i que «l´aigua va tenir un paper determinant», per saber perquè s´ha esfondrat ara «si durant tants de segles s´ha aguantat». El batlle va afirmar que encara no saben quin serà el cost de reparació i que caldrà veure si algú està disposat a ajudar a assumir-lo.

A Palafrugell, un mur de l'antiga estació transformadora d'electricitat que dóna al carrer Torretes es va esfondrar la nit del dilluns al dimarts. Una patrulla de la Policia Local va localitzar l'incident quan passaven deu minuts de les tres de la matinada, va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana Lluís Pujol. La caiguda del mur, d'uns quatre metres d'alçada, va afectar tres vehicles que estaven estacionats a la via i un fanal. En la retirar els vehicles no malmesos per raons de seguretat, de l'interior d'un d'ells va sortir un home que hi dormia, de manera que va accelerar les tasques de retirada de runa per comprovar que ningú havia quedat sepultat. Finalment, no es va haver de lamentar cap dany personal. Ja al matí, els serveis tècnics van determinar que s'havia de tirar part del mur que quedava dempeus davant el risc que també baixés, va afegir Pujol.

Un altre espai on encara es podien veure els estralls de la tramuntada de dilluns de la setmana passada és a Sant Antoni de Calonge. El seu palau firal va quedar malmès d'una part de la teulada i això al seu dia va obligar que les classes a l'institut de Calonge del 12 de novembre quedessin suspeses per la seva proximitat amb el polivalent. Ahir, a la zona encara es podia veure com el pavelló es troba balissat i que hi manca una part de l'estructura.

Pel que fa a les afectacions viàries, ahir encara van romandre tallades per inundació dues vies a l'Alt Empordà, la GIP-5129 a Vilafant i la GIV-6226 a Garrigàs.

Esquí a partir de dissabte

Durant la jornada d´avui es preveu que el vent del nord bufi provocant que la temperatura baixi en general i que s'alteri l'estat de la mar al nord de la costa. Demà i divendres el vent girarà a component oest i es reforçarà també al litoral, fet que donarà lloc a un ascens de la temperatura. D´altra banda, les estacions d´esquí de la Molina, Vallter i Núria van informar que gràcies a les nevades aquest cap de setmana podran obrir pistes.