Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir el 18 de setembre a Masarac (Alt Empordà) quatre persones per cultivar 442 plantes de marihuana repartides en tres plantacions al voltant d'una masia. Dos dels arrestats són els propietaris de l'habitatge, mentre que un altre és menor d'edat. El mateix dia de la detenció, agents de paisà feien un patrullatge a peu després que se'ls informés que a la zona hi havia una plantació de marihuana. A la tarda, van localitzar-ne una amb 62 plantes d'una alçada d'1,90 metres, envoltada per una tanca i amb tubs de reg. En pocs minuts, van descobrir un altre cultiu amb 150 plantes de les mateixes proporcions on hi havia un home, dins d'una tenda, vigilant.

Durant el matí del 18 de setembre, agents de la Guàrdia Civil ja havien arrestat els dos propietaris de la Masia i el menor d'edat, després de localitzar un tercer cultiu de marihuana amb 230 plantes.

Durant l'escorcoll de l'habitatge, van trobar dotze plantes més, cinc quilos de marihuana preparada per ser distribuïda i estris per al cultiu d'aquest tipus de substància.

Els detinguts són un jove de 22 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Figueres; un home de 62 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Masarac; un jove de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres; i un menor d'edat.

El jutjat d'instrucció de Figueres va decretar l'ingrés a presó del jove de nacionalitat marroquina mentre que els altres dos majors d'edat, sense antecedents, van quedar en llibertat amb càrrecs. El menor ha quedat sota custòdia dels seus tutors legals i passarà a disposició de la Fiscalia de Menors quan sigui requerit.