La Policia Local de Begur ha denunciat per infracció de l'ordenança municipal de convivència ciutadana dos joves veïns de Barcelona que el diumenge al migdia es passejaven pels carrers d'aquesta població turística de la Costa Brava en estat d'embriaguesa i en roba interior tan escassa que deixava a la vista els seus atributs sexuals. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Vadillo (CiU), va concretar a aquest diari que els dos joves, de 24 i 25 anys, anaven vestits únicament en calçotets.

Segons van informar fonts municipals, els fets van ocórrer cap a dos quarts d'una del migdia, quan els dos joves van irrompre al mig de la plaça del poble, en què hi havia un centenar de persones a les terrasses dels bars.

Els joves anaven vestits únicament amb roba interior i van recórrer els bars de la zona a la recerca que els servissin una cervesa, encara que no ho van aconseguir ja que, atès que portaven poca indumentària, no portaven diners a sobre. Els dos joves van recórrer també als turistes que es trobaven al lloc per sol·licitar-los diners fins que els agents de la Policia Local, alertats, van procedir a identificar-los.

Els policies van fer una proposta de sanció a l'alcaldia per infracció de diferents articles de l'ordenança de convivència ciutadana com el de mendicitat i altercat per alteració de l'ordre públic. A més, aquesta normativa municipal de Begur també prohibeix l'embriaguesa, juntament amb el consum de droga, en els espais públics. Vadillo va concretar que la denúncia comportarà que s'apliqui una sanció econòmica als dos joves, tot i que ahir no va concretar quin import podria pujar.

Sobre la motivació que podria haver portat aquests dos homes a passejar-se beguts i en calçotets pels carrers de Begur, el regidor de Seguretat Ciutadana va apuntar que podria tractar-se d'una aposta. Francisco Vadillo també va comentar que no es un tracta d'un fet nou i que no és el primer cop que detecten aquest estiu joves passejant-se amb poca roba pels carrers de la vila.