Els bombers van haver de fer quatre operacions de rescat en diferents punts de la geografia catalana durant el Dijous Sant. En totes les operacions es van trobar les persones ràpidament i només en una de les actuacions es va haver d'utilitzar un helicòpter, segons els bombers. La dotació aèria es va haver d'utilitzar en el rescat d'una noia de 31 anys que es va desorientar mentre estava fent l'Alta Ruta dels Frares, un itinerari de certes dificultats. L'avís d'aquesta desorientació es va donar prop de les cinc de la tarda i un helicòpter i una dotació terrestre la van localitzar en una hora. Les altres actuacions es van fer a la Terra Alta, a la Garrotxa i el Vallès Occidental.

L'operació de rescat a Arnes (Terra Alta) es va engegar a les 17h38 quan un excursionista de 38 anys es va lesionar un genoll i el seu acompanyat va poder avisar als bombers. Els bombers van utilitzar una dotació terrestre i van localitzar el ferit la mateixa tarda.

A Sales de Llierca (La Garrotxa) un home de 36 anys i una dona de 39 es van desorientar. L'operació es va activar a les 18h11 i una dotació terrestre els va localitzar prop de l'una de la nit prop de l'Hostal de la Muga amb símptomes de fred però amb bon estat de salut.

A Matadepera (Vallès Oocidental) un grup de cinc persones es van desorientar prop del Pla Escorpins a la muntanya de la Mola. Dues dotacions terrestres dels bombers van localitzar el grup amb menys d'una hora, entre els 8 i les 9 de la tarda.

Un helicòpter a la Ruta dels Frares

Prop del Bruc (l'Anoia) una noia de 31 anys que estava fent l'Alta Ruta dels Frares es va desorientar mentre estava fent aquest itinerari que té unes certes dificultats. L'operació de rescat que va utilitzar una dotació terrestre i una dotació de aèria es va activar poc abans de les 5 de la tarda i va finalitzar amb el rescat de la noia a les 6 de la tarda.

A les 19h de la tarda es va activar una altre operació aquesta vegada a Cornudella de Montsant (Priorat) després de l'avís d'una dona que estava fent una escalada va quedar enganxada amb la corda. En aquest cas, la mateixa noia es va poder desenganxar i tornar al punt de partida ella mateixa i per tant els bombers no tenen qualificada aquesta operació com un rescat.