Els Mossos d'Esquadra han detingut tres conductors entre els dies 11 i 12 de març com autors de delictes contra la seguretat viària. El primer cas es va produir a l'autopista AP-7, dins del terme municipal de Girona, quan els agents van localitzar un vehicle que portava set persones al seu interior. El conductor, amb antecedents policials, no tenia permís de conduir i va ensenyar una documentació falsa. El segon cas es va registrar a la N-II, a Agullana (Alt Empordà), quan els mossos van aturar un conductor begut que doblava el màxim permès i conduïa temeràriament. L'últim cas fa referència a un camioner que va manipular el seu tacògraf per poder conduir sense fer les hores de descans reglamentàries.

El primer cas es va produir el passat dia 11 de març al vespre quan els mossos van detectar un vehicle que circulava per l'AP-7, a Girona, amb set persones al seu interior. En aturar el vehicle, el conductor va mostrar una fotocòpia en mal estat d'un permís de conduir de Croàcia. Com que no portava cap més documentació a sobre, el conductor va haver d'acompanyar els agents fins a la comissaria i allà van comprovar que no havia donat la seva veritable identitat. A més, els agents també van descobrir que l'home no havia disposat mai de permís de conduir.

Per aquest motiu, els mossos van detenir al conductor - Silvio O., de 23 anys i nacionalitat croata amb domicili a Cornellà de Llobregat- com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i un altre d'usurpació de l'estat civil.

El detingut va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el 12 de març el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Un jove que conduïa begut per l'N-II

El segon fet va succeir la passada matinada del 12 de març a l'N-II a l'altura del terme municipal d'Agullana. Una patrulla de seguretat ciutadana de la comissaria de La Jonquera circulava per la via i va haver de fer una maniobra evasiva per tal de no xocar amb un vehicle que va envair totalment el carril contrari per on circulaven els agents.

En aquells moments, una dotació de mossos de trànsit de la comissaria de Figueres que es trobava a l'N-II va poder aturar el turisme pocs quilòmetres més endavant. Els agents van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents d'anar sota els efectes de l'alcohol. En concret, l'home va donar positiu a la prova d'alcoholèmia amb 0,60 miligrams per litre d'aire expirat, més del doble del màxim permès. Per aquest motiu, els agents van detenir a Slah B.F., de 19 anys, nacionalitat francesa i veí de Valence (França) com autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota la influència de begudes alcohòliques i conduir temeràriament.

El jove no té antecedents penals i el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Manipula el tacògraf per no fer les hores de descans

El tercer cas es va produir durant la tarda del 12 de març a l'autopista AP-7 al terme municipal de Maçanet de la Selva durant un control de transport de mercaderies. Els agents van aturar un camió per poder-lo inspeccionar i van comprovar que l'aparell tacògraf que marca el temps de conducció portava hores registrant descans. Després d'investigar l'aparell, els agents van poder veure que el camioner portava un objecte que manipulava la informació que arribava al tacògraf i així poder continuar conduint quan s'havia excedit de les hores reglamentàries. D'aquesta manera, el conductor s'estalviava fer les hores de descans que estan marcades.

Els mossos van detenir a Catalin P., de 34 anys, nacionalitat romanesa i veí d'Hunedoara (Romania) com autor d'un delicte de falsificació de document públic. L'home, que no té antecedents policials, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el passat 13 de març que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.