Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres, de 36 anys i veïns de Lloret de Mar, com a presumptes autors de cinc delictes de robatori a l'interior de camions i 24 estafes bancàries, quatre d'elles en grau de temptativa, a l'Alt Empordà i el Gironès. Els lladres, amb nombrosos antecedents, forçaven les portes dels camions i s'emportaven les targetes amb les quals omplien els dipòsits de benzina d'altres vehicles. A més, deixaven dins dels camions violentats una targeta utilitzada i així les víctimes no s'adonaven del robatori fins que la feien servir. Arran de la investigació, els mossos van trobar tres dipòsits de gasoil de 5.000 litres i nou dipòsits de 1.000 litres plens en una nau de Celrà.

Aquestes detencions són el resultat d'una investigació que es va iniciar el passat mes de gener després que els agents tinguessin constància de tres robatoris amb força a l'interior de camions a l'Alt Empordà i el Gironès. Segons aquestes denúncies, els lladres sempre s'emportaven les targetes de repostatge de combustible dels camioners.

Arran d'aquests fets, els mossos van iniciar una investigació que va constatar que es tractava d'un grup de persones perfectament organitzades i que sempre utilitzaven el mateix 'modus operandi'. Els lladres s'emportaven les targetes de combustible, les utilitzaven per omplir els dipòsits de benzina d'altres vehicles, majoritàriament camions. A més, els delinqüents deixaven dins dels camions violentats, una targeta que ja havien sostret i utilitzat amb anterioritat. D'aquesta manera, les víctimes no s'adonaven de la sostracció fins que la feien servir.

La investigació va concloure el passat 26 de febrer quan els agents van poder detenir a Tomislav Z. - de 36 anys, nacionalitat sèrbia i veí de Lloret de Mar - i Ognjen C. - de 36 anys, nacionalitat magrebina i també veí de Lloret de Mar- quan circulaven amb un vehicle pel peatge de l'autopista AP-7 dins del terme municipal de Maçanet de la Selva. A l'interior del vehicle es va intervenir una bossa que contenia eines per forçar panys de vehicles. Als detinguts també se'ls inculpa l'autoria de dos robatoris més a l'interior de camions de Castelló i Cadis.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents policials, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el passat 28 de febrer el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Arran d'aquesta primera investigació, els agents van observar que alguns dels vehicles que utilitzaven els dos lladres detinguts s'havien vist prop d'una nau industrial de la població de Celrà. Per aquest motiu, el passat 27 de febrer, membres del grup de Medi Ambient de l'Àrea Regional de Recursos Operatius acompanyats de tècnics del consistori i d'inspecció d'indústria van realitzar una inspecció a l'interior de la nau.

A dins de l'edifici van trobar tres dipòsits de gasoil de 5.000 litres i nou dipòsits de 1.000 litres plens com també un dipòsit que contenia olis de motor. Per tot això, els mossos van aixecar una acta administrativa al responsable de la nau per realitzar una activitat sense autorització i sense mesures de seguretat, entre d'altres infraccions.

La investigació continua oberta i els mossos no descarten noves detencions relacionades amb aquest cas.