La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha demanat aquest dimecres extremar les precaucions entorn als rius Ter i Fluvià davant la crescuda dels seus cabals i ha advertit que en les pròximes hores, quan s'esperen encara més ruixats a les comarques gironines, pot haver-hi algun punt amb "cert risc de desbordament". El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha explicat que l'augment del cabal afecta principalment en trams dels rius Ter i Fluvià, tot i que també alguns punts de l'Onyar. "Demanem al ciutadà molta precaució en totes les activitats a l'entorn dels rius", ha insistit Delgado, que ha avisat que caldrà seguir l'evolució dels rius al seu pas per zones urbanes i industrials.

Delgado també ha alertat que en punts del litorla tarragoní també s'han produït creiexement en els cabals de les rieres i es pot produir alguna inundació, però en menor mesura que a les comarques de Girona.

Així mateix, Delgado ha recordat el mal estat de la mar com a conseqüència del temporal de les darreres hores, especialment al litoral de l'Alt i el Baix Empordà, amb onades que superen els 4 metres. Al litoral barceloní, les onades seran d'uns 2,5 metres. Per aquest motiu, Protecció Civil Municipal de l'Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que evitin accedir a les platges i extremin la precaució durant tot el dia. A més, s'ha prohibit accedir als espigons de la platja i d'entrar a l'aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada avui per tot el litoral de la ciutat.