Protecció Civil

Alerta de desbordament per la crescuda del Ter i Fluvià

Les previsions indiquen que a les comarques de Girona seguirà plovent en les pròximes hores

06.03.2013 | 18:09
Els Bombers en el passeig inundat de Santa Margarida.
Els Bombers en el passeig inundat de Santa Margarida.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha demanat aquest dimecres extremar les precaucions entorn als rius Ter i Fluvià davant la crescuda dels seus cabals i ha advertit que en les pròximes hores, quan s'esperen encara més ruixats a les comarques gironines, pot haver-hi algun punt amb "cert risc de desbordament". El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha explicat que l'augment del cabal afecta principalment en trams dels rius Ter i Fluvià, tot i que també alguns punts de l'Onyar. "Demanem al ciutadà molta precaució en totes les activitats a l'entorn dels rius", ha insistit Delgado, que ha avisat que caldrà seguir l'evolució dels rius al seu pas per zones urbanes i industrials.

Delgado també ha alertat que en punts del litorla tarragoní també s'han produït creiexement en els cabals de les rieres i es pot produir alguna inundació, però en menor mesura que a les comarques de Girona.

Així mateix, Delgado ha recordat el mal estat de la mar com a conseqüència del temporal de les darreres hores, especialment al litoral de l'Alt i el Baix Empordà, amb onades que superen els 4 metres. Al litoral barceloní, les onades seran d'uns 2,5 metres. Per aquest motiu, Protecció Civil Municipal de l'Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que evitin accedir a les platges i extremin la precaució durant tot el dia. A més, s'ha prohibit accedir als espigons de la platja i d'entrar a l'aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada avui per tot el litoral de la ciutat.

Enllaços recomanats: Premis cinema