Després de més de sis hores de recerca per terra, mar i aire, els equips de rescat han donat per finalitzat l'ampli dispositiu de recerca que s'ha realitzat des d'aquest divendres per trobar noves víctimes de l'onatge de Roses, on aquest divendres va morir una dona engolida per una onada. Els equips de recerca han resseguit per aire amb l'helicòpter de Salvament Marítim tota la línia de costa fins a l'Escala, han rastrejat per terra els marges del canal i s'han submergit dins del mar per intentar trobar algun rastre d'altres afectats tal i com apuntaven alguns testimonis. Els cossos només han localitzat la bossa de la víctima mortal, que ha estat posada a disposició dels Mossos d'Esquadra.

El dispositiu ha comptat amb diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra amb una unitat subaquàtica, la Policia Local de Roses i Salvament Marítim que ha mobilitzat un helicòpter. La recerca va començar ahir a la nit quan alguns dels afectats per l'onada que va fer perdre la vida a una dona francesa van assegurar que havien caigut altres persones al mar.

Per aquest motiu, els equips de rescat van començar una recerca amb l'ajuda d'un helicòpter especialitzat en casos de rescats nocturns però van aturar el dispositiu al voltant de la una de la matinada i l'han reprès aquest dissabte a les vuit del matí. Durant més de sis hores, han resseguit per l'aire, amb l'helicòpter, tota la línia de costa fins a l'Escala, han rastrejat per terra els marges del canal amb vehicles dels Bombers, Mossos d'Esquadra i Policia Local, i s'han submergit dins del mar i el canal. A més, també s'ha buscat amb un vaixell de Salvament Marítim i una barca de la Guàrdia Civil i una altra dels Bombers algun rastre.

Finalment, els operatius de tots els cossos participants han decidit desmuntar tot l'operatiu cap a tres quarts de tres. Poc abans del migdia, Salvament Marítim ja havia retirat els seus efectius. Els equips només han localitzat la bossa que duia la víctima mortal d'aquest divendres i l'han posat a disposició dels Mossos d'Esquadra.

Els fets van succeir aquest divendres al voltant de les set de la tarda quan una onada de grans dimensions va xocar contra l'espigó sorprenent a una família francesa que estava passejant per la zona de vianants. L'onada va engolir a una dona de 59 anys que va perdre la vida. El marit d'ella i el seu nét van poder sortir de l'aigua i no van patir ferides greus. L'onatge també va fer caure al mar dos joves de mitjana edat i va causar que una altra persona xoqués contra el terra. Després de ser atesos al CAP de Roses, un dels joves que va sortir pel seu propi peu nedant fins a la platja d'Empuriabrava, va assegurar que en l'accident havia caigut a l'aigua una altra persona. El marit de la víctima va assenyalar que almenys una desena de persones s'havien vist afectades per aquest incident.

No obstant això, posteriorment, el jove va comentar que no estava segur del que havia vist i que era possible que s'hagués equivocat en la seva afirmació. Després de buscar durant hores, els cossos no han trobat una segona víctima tot i que encara continua desaparegut l'animal de companyia (un gos) que passejava amb la família francesa.

Des d'un principi, el consistori va lamentar "profundament" els fets i va decidir tancar l'accés a l'espigó en qualsevol pròxim cas de temporal, llevantada o mala mar.