Figueres

Un home cau a la via quan era a punt d´arribar el tren i se´n surt només amb un trau

El maquinista el veu i aconsegueix frenar la màquina mentre feia sonar la botzina

01.03.2013 | 14:33

Un home de 63 anys va ser ingressat ahir al migdia a l'hospital de Figueres amb un profund trau de cinc centrímetres a un dels genolls. Una lesió de no-res pel que podria haver estat: l'home va fer frenar bruscament la màquina d'un tren de Rodalies que feia el servei Portbou-Barcelona perquè caminava a tocar de la via i va caure-hi enmig. El maquinista va veure'l, va accionar la botzina i va aconseguir frenar la màquina. Mentrestant, l'home aconseguia retirar-se dels rails i evitar un sinistre mortal de necessitat, però sí que va patir cops i de fet va caldre canviar la màquina del tren de la patacada.

L'avís s'esdevenia pocs minuts abans de les dotze del migdia. L'accident va ocórrer en terme municipal de Figueres però ja fora de l'estació, en direcció sud i a l'alçada de la zona de la Marca de l'Ham. No es tenia gaire clar què hi feia per allà el passejant; en tot cas es pensa que volia travessar les vies, van indicar els Mossos d'Esquadra. A Figueres sempre ha estat polèmic el fet que la via no tingui tanques i que encara hi hagi passos de barrera.

Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat i ambulàncies del SEM van anar a l'indret per assegurar-se que tot estava bé, traslladar el ferit a l'hospital de Figueres i permetre la continuació del tren en direcció Barcelona amb seguretat. El convoi, que havia sortir de Portbou a dos quarts de dotze, reprenia la marxa gairebé una hora més tard.

Enllaços recomanats: Premis cinema