Una dona de 59 anys ha mort aquest divendres a la tarda quan estava passejant per l'espigó de Santa Margarida, a Roses, i s'ha vist sorpresa per una onada. Dos agents dels Mossos d'Esquadra s'han llançat a l'aigua per rescatar-la i tot i que l'han pogut treure del mar i li han practicat les maniobres de reanimació no han pogut fer res per salvar-li la vida. Segons han informat els Mossos d'Esquadra i Protecció Civil, la dona, Sylvie S., de nacionalitat francesa, passejava amb la seva parella i el seu nét per l'espigó quan pels volts de les set de la tarda s'han vist sorpresos per una onada que se'ls ha endut mar endins. Segons els Mossos, l'home ha pogut sortir de l'aigua sa i estalvi.

Segons ha detallat Protecció Civil, Sylvie S. s'havia acostat a la Bocana de Santa Margarida de Roses amb el seu marit i el seu nét, de 12 anys, quan ha estat arrossegada per l'onada juntament amb l'home, que ha pogut sortir de l'aigua pel seu propi peu.

La Policia Local de Roses ha rebut l'avís a les 19.02 hores. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra de Girona ha arribat minuts més tard al lloc i els agents s'han tirat a l'aigua per rescatar la dona. Els agents l'han rescatat inconscient i li han iniciat les maniobres de reanimació fins que ha arribat la primera ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que també ha intentat reanimar la víctima, sense aconseguir-ho.

Al lloc s'hi han desplaçat quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra, una de la Policia Local, tres ambulàncies del SEM i una dotació de Bombers de la generalitat. El SEM també ha atès els agents dels Mossos d'Esquadra per ferides lleus, contusions i rascades i per hipotèrmia.

Tanquen l'accés a l'espigó

Després del sinistre s'ha prohibit l'accés a l'espigó, que estava obert. Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per estat de la mar a tot el litoral des de dimecres ja que les onades poden superar els quatre metres. Protecció Civil recomana a la població que eviti acostar-se a esculleres i espigons.