Els tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius (Tedax) han pogut inutilitzar sense detonar els explosius de dins del cotxe que uns encaputxats armats han deixat davant el macroprostíbul Paradise de la Jonquera (Alt Empordà). Els artefactes eren als seients del darrere del vehicle, un Opel Astra que els individus han deixat davant del bordell a dos quarts de nou del vespre d'aquest diumenge. Els fets han obligat a desallotjar unes 500 persones del polígon Mas Morató, on es troba el prostíbul. El cotxe amb què els encaputxats s'han donat a la fuga, un Porsche Cayenne, ha aparegut calcinat al poble proper de Capmany. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets.

Tot plegat ha començat a dos quarts de nou del vespre, quan cinc encaputxats que duien armes han anat al bordell amb dos cotxes. Un dels encaputxats ha deixat l'Opel Astra davant del prostíbul i li han dit al vigilant que al vehicle hi havia una bomba. Tot seguit, ha entrat a l'altre cotxe -on hi havia quatre homes- i han marxat a tota velocitat donant-se a la fuga. Si bé els homes han assegurat al vigilant que el cotxe explotaria, no li han dit a quina hora estava programat l'artefacte. El vehicle l'han deixat aparcat i en marxa.

Segons fonts properes al cas, una de les hipòtesis amb què es treballa és que els fets siguin fruit d'una rivalitat per les noies amb altres prostíbuls de la zona. El club Paradise té càmeres de seguretat, però no enfoquen cap a fora al carrer i per tant no han pogut gravar els fets.

Fins al lloc dels fets, hi han anat una trentena de dotacions dels Mossos d'Esquadra, comptant els Tedax. A més, també hi han anat efectius dels Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, policia espanyola i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els Tedax han estat escorcollant el vehicle durant tota la nit fins que han trobat explosius al seient del darrere del vehicle.

La tasca ha durat més de cinc hores i han utilitzat un robot. Segons fonts properes al cas, l'artefacte tenia un detonador i estava preparat per explotar però alguna cosa ha fallat i ha evitat la deflagració. Els agents del Tedax han inutlitzat l'artefacte, que ara serà clau per a la investigació que han iniciat els Mossos d'Esquadra. Els dos vehicles utilitzats en l'atac serien robats i podrien aportar poques pistes sobre els autors.

Mig miler de desallotjats

Els Mossos d'Esquadra han ordenat el desallotjament de la setantena de persones que hi havia al club Paradise a causa de l'amenaça de bomba. En total, segons l'alcaldessa Sònia Martínez, s'han evacuat unes 500 persones en un perímetre de 500 metres. Han evacuat diversos locals i establiments del polígon Mas Morató, com el bingo, les benzineres i un restaurant on hi havia 150 persones fent la Quina.

Fa només deu dies, dos individus a cavall d'una moto van llançar dos petits artefactes explosius contra el macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera (Alt Empordà). La bretolada va tenir lloc cap a un quart de set del matí, una hora en què el local ja estava tancat i només va causar danys materials.

L'alcaldessa adverteix que la població està "molt enfadada"

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia, Martínez, ha recordat que l'Ajuntament de la Jonquera ja va demanar davant la justícia que no es permetés l'obertura del macroprostíbul més gran d'Europa, el Paradise, "precisament per evitar aquest tipus de fets". El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però, va obligar l'Ajuntament a concedir la llicència d'obra.

No és el primer incident que hi ha al macroprostíbul. Fa només deu dies un motorista va tirar artefactes explosius que van causar danys materials al local. Martínez ha explicat que la població de la Jonquera "té intenció de manifestar-se" i "està molt enfadada", ja que aquest diumenge s'han viscut "moments de pànic". En aquest sentit, l'alcaldessa lamenta que el TSJC permetés l'obertura del Paradise.