La presidenta de l'agrupació de Salt d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i assessora del partit a la Diputació de Girona, Minerva Amador, va denunciar ahir al jutjat de guàrdia, per presumpte assetjament sexual, el president del partit a Girona i alhora de l'ens públic Jaume Torramadé.

Fa pocs dies, el mateix Torramadé va denunciar la dona als Mossos d'Esquadra perquè, segons va fer públic, ella pretenia extorquir-lo sota falses acusacions basades en un suposat excés de llibertats que Torramadé nega.

Per la seva banda, el lletrat d'Amador va assegurar que havia estat Torramadé i el mateix partit que havien volgut arribar a un acord econòmic amb Amador, presumiblement a canvi del silenci de l'assessora.

Els fets s'inicien a partir que Amador acusa Torramadé davant d'altres càrrecs democristians d'haver-se excedit amb ella en el decurs d'un sopar de partit el vespre de l'inici de la campanya electoral. Consultats per aquest diari, els assistents al sopar van assegurar que en cap moment havien vist res.

A l'endemà, però, Amador enviava un mail a tots els seus companys d'Unió acomiadant-se d'ells a conseqüència que deixava la feina per "problemes laborals greus". La dona, però, no va formalitzar cap denúncia.

Sí la va fer, però, Torramadé. El 16 de novembre el president dels democristians gironins es presentava als Mossos d'Esquadra assegurant ser víctima d'un cas greu d'extorsió. L'advocat de Minerva Amador hauria elaborat un document per arribar a un acord extrajudicial amb Torramadé en el qual es compensaria la dona amb 50.000 euros pel fet que renunciava a la seva feina; i el document s'hauria estudiat en presència d'altres càrrecs democristians i un funcionari de la Diputació. Finalment, però, Torramadé va declinar signar i va denunciar Amador.

Dilluns, intercomarcal

La intercomarcal d'Unió es reuneix demà i es preveu que sigui decisiva per al futur polític de Torramadé, segons van apuntar fonts d'UDC. Unió ja va anunciar fa uns dies que estudiaria de manera interna el conflicte "personal" entre els dos alts càrrecs, mentre que Convergència també va considerar que calia treure'n l'aigua clara.