Quatre edificis religiosos de Borrassà, Llançà, Maçanet de ?Ca?brenys i Llambilles han patit robatoris en les darreres setmanes, segons el setmanari Empordà. Els lladres s'han emportat verges, algunes com la del nucli de Creixell de Borrassà, d'alt valor econòmic. Només en un cas s'ha pogut recuperar. A Llambilles, els lladres la van deixar a mig d'un bosc on la van localitzar uns excursionistes.

La imatge de la Mare de Déu de Creixell data del segle XIV-XV i és d'alabastre policromat amb un valor que es considera "incalculable". Pel que fa a la de Llançà, també robada en les darreres setmanes, és la verge del Carme que estava situada sobre un pedestal a la capella. El mateix ha passat a Maçanet de Cabrenys, d'on s'han endut la mare de Déu de les Salines.

El santuari està situat en un espai privilegiat a 1.080 metres d'alçada. En aquest municipi el rector va organitzar el 10 de març un dinar popular reivindicati com a protesta pel robatori. A la zona d'on es van endur la imatge s'hi va situar una foto de la verge de forma provisional.

El darrer dels robatoris ha estat fa uns dies a Llambilles, tot i que en aquest cas s'ha pogut recuperar d'una zona boscosa on per algun motiu els lladres van deixar abandonada. Uns excursionistes la van retornar. Segons informa el setmanari Empordà, els robatoris constants de béns de l'interior dels edificis religiosos ha fet plantejar al Bisbat la necessitat d'instal·lar sistemes de seguretat.