L'acusació del cas dels tres joves madrilenys que l'estiu de 2010 van trobar una càmera a la dutxa d'un hotel de Roses demanarà una comissió rogatòria per tal que es sol·liciti la compareixença com a imputada a l'exdirectora del centre, que es troba als Estats Units. L'advocat, José Luis Duran, ha explicat en declaracions a Ràdio Girona, que la policia no ha pogut localitzar-la al domicili que li va facilitar l'empresa i que volen que a través del consulat americà se li faci arribar la comissió per citar-la. A banda d'això, també demanen que s'imputi la governanta de l'establiment.

El cas es remunta, tal i com va publicar Diari de Girona fa algunes setmanes, al mes d'agost de fa dos anys, quan els tres turistes van descobrir aquest aparell a la dutxa de la seva habitació, amagat a la reixa de ventilació. Van denunciar els fets i es van obrir diligències prèvies d'un procés penal en el qual el mes de desembre van citar a declarar com a imputats dos dels administradors de l'hotel. Segons l'emissora, aquest dijous va declarar el responsable informàtic de l'establiment i una de les dones de la brigada de neteja, que va assegurar que feia dies que havia vist la càmera oculta darrere de la reixa de la dutxa on es van allotjar els joves.

L'advocat, però, vol que també es prengui declaració com a imputada a l'exdirectora de l'hotel a través d'aquesta comissió als Estats Units. Duran assegura que ho sol·licitaran al jutjat aquest mateix dilluns després que no se l'hagi pogut localitzar. D'altra banda, l'emissora ha explicat que una de les empreses del grup hoteler ha facilitat al jutjat el llistat d'accés a l'habitació i que s'està investigant una entrada que s'hauria fet amb la clau mestra la mitjanit del 22 de juliol de 2010, quan se sospita que es podria haver col·locat la càmera. L'aparell emitia de forma inalàmbrica a un ordinador que ho copiava. L'acusació podria demanar pel procediment penal entre un i quatre anys de presó així com 20.000 euros per a cadascun dels denunciants. I és que, segons va explicar, la noia que s'hi va allotjar està molt preocupada perquè creu que podrien haver penjat imatges seves a la xarxa.