L'Audiència Nacional jutjarà aviat una xarxa de narcotraficants que utilitzava la platja de Garbet de Colera com a punt d'introducció d'haixix a la Península. Hi ha 18 acusats, la major part sense antecedents penals, i més de cinc tones d'haixix confiscat. Tots ells s'enfronten a penes d'entre cinc anys i mig i gairebé set anys de presó. L'operatiu policial que va permetre detenir els acusats va allargar-se més d'un any.

En el seu escrit d'acusació, la fiscal Inmaculada Ávila assegura que tots els acusats, durant l'any 2005, integraven una organització criminal dedicada a la introducció d'haixix a les costes catalanes que estava perfectament organitzada i dirigida per Miloud Aranti i Mohamed el Kajjoui "els quals s'encarregaven de prendre les decisions pel que fa al proveïment de droga, preus de venda, recerca de llocs per desembarcar i dipòsit d'aquesta. La dona d'Aranti, Fadma Mohamed Amar, els ?recolzava. Gran part de l'haixix comissat tenia com a destinatari Mohamed el Hamri, conegut com "Mohamed Léstartit", tal i com acrediten les escoltes telefòniques.

Precisament les intervencions telefòniques van permetre la confiscació, el 6 de febrer de 2004, de 207 quilograms d'haixix que havia comprat Miloud Aranti a Abdelhamid el Hassani. L'acció policial va tenir lloc al peatge de l'AP-7 a Martorell i, en aquesta ocasió, el cap de l'organització viatjava en un cotxe diferent del que feia el transport de la càrrega per tal d'avisar dels possibles controls policials.

El responsable de la xarxa va utilitzar aquest mateix sistema quan el 7 de març de 2005 la policia va obtenir 1.230 quilos d'haixix procedents d'una furgoneta que havia resultat abandonada després de patir un accident a l'AP-7, a l'alçada de Torrent, a València.

L'estudi i anàlisi de les trucades telefòniques va permetre als agents descobrir que s'estava preparant un desembarcament de gran quantitat d'haixix entre els dies 15 i 15 de març de 2005. Efectivament, els dispositius de vigilància policial van poder descobrir la matinada del dia 15 com una embarcació s'apropava a la Platja de Garbet, a la finca Mateu, on va efectuar el desembarcament del carregament que va ser introduït a l'interior de la finca amb un vehicle que tenia els llums apagats. El registre de l'immoble va saldar-se amb la intervenció de 2.340 quilograms d'haixix. L'operatiu policial va permetre la identificació de l'encarregat de la finca, els conductors dels cotxes dedicats a la contravigilància així com descobrir els responsables del lloguer de les furgonetes per transportar la droga i l'adquisició de combustible per les llanxes, l'avalador de la mercaderia i l'encarregat de distribuir-la.

L'operatiu policial també va provocar que aquell mateix dia es registrés la granja Buades, a Llambilles, on van trobar-se 202,2 quilos d'haixix que l'encarregat, Ahmed el Yakoubi, havia ocultat. L'endemà, el registre en un domicili de Girona, pertanyent a un dels acusats, va saldar-se amb la intervenció de 1260 grams d'haixix.

Al domicili del responsable de l'organització només va trobar-se 33.100 euros en efectiu procedents de "l'il·lícit comerç".