El fiscal demana 19 anys de presó per a Juan Carlos Ch. Y., acusat d'assassinar la seva exparella a Figueres el 5 d'agost del 2008. La secció quarta de l'Audiència de Girona ha fixat el judici per al març. L'acusació pública creu que l'acusat va confessar els fets perquè just després de cometre el crim va trucar al 112 alertant que la noia estava dins el cotxe, inconscient i sense signes vitals. Després de trucar, va conduir el cotxe fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, on es va declarar autor de la mort de la noia i va indicar als agents que portava el cadàver al maleter. El fiscal relata que la noia havia posat punt final a la relació uns mesos abans i que l'acusat "no ho havia acceptat".

Els fets que arriben a judici van passar entre el 4 i el 5 d'agost del 2008. Cap a les 2 de la matinada del 4 d'agost, la víctima va anar a la discoteca 'La Cartuja' de la Jonquera (Alt Empordà) amb un grup d'amics. Al local també hi va anar l'ara acusat, Juan Carlos Ch. Y.. Seguint el relat del fiscal, l'antiga parella va mantenir una conversa fins que la noia va decidir marxar del local acompanyada d'un amic. Va agafar el cotxe i va marxar cap a Figueres. L'acusat, va decidir seguir-la d'a prop amb el seu cotxe.

Quan la noia va deixar el seu amic a casa, va conduir fins a l'aparcament del Castell de Sant Ferran. Un cop allà, l'acusat, que encara la seguia, va decidir baixar del seu propi cotxe i pujar al d'ella. Segons l'acusació pública, va ser quan els dos estaven dins el cotxe que l'home va "descobrir" que la noia tenia una altra parella. Uns mesos abans dels fets va ser ella qui va decidir posar punt final a la relació que havia mantingut amb l'acusat des del 27 d'agost del 2005.

Aleshores, segons la fiscalia, l'acusat va agafar un esprai metàl·lic que hi havia dins el cotxe i "per sorpresa i sense que la víctima pogués esperar un atac" va començar a colpejar-la al cap fins que la va deixar "atordida". A continuació, i sabent que la noia tenia disminuïdes les seves capacitats de reacció, li va treure el cinturó, li va col·locar al voltant del coll i va prémer amb força "impedint-li qualsevol possibilitat de respirar". La noia va morir asfixiada.

Després d'acabar amb la vida de la noia, a les 5.24 hores del 5 d'agost del 2008, l'acusat va trucar al telèfon d'emergències 112 i va comunicar que tenia la noia dins el cotxe inconscient i sense constants vitals. La trucada va durar uns 10 minuts però com que la policia no el podia anar a detenir perquè no sabia indicar quina era la seva adreça, l'home va decidir agafar el cotxe i conduir fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres on es va entregar. Portava el cadàver de la noia al maleter del vehicle.

En aquell moment, quan va confessar els fets i es va entregar, el jove no sabia que ja hi havia oberta una investigació per la desaparició de la noia ni que ell era el principal sospitós. Per això, el fiscal considera que li han d'aplicar un atenuant de confessió. L'acusat i la noia havien estat parella gairebé 3 anys, una relació que el fiscal equipara al matrimoni, cosa que implica un agreujant de parentiu a la petició de pena.

Està previst que el cas arribi a judici el mes de març a la secció quarta de l'Audiència de Girona. La fiscalia demana que el condemnin a 19 anys de presó per assassinat amb un agreujant de parentiu i un atenuant de confessió. En matèria de responsabilitat civil, demana que indemnitzi la mare de la víctima amb 97.000 euros.