Els Mossos d'Esquadra han enxampat sis lladres en plena feina mentre robaven ferralla, cablejat elèctric i diversos aparells (com un televisor, una impressora i una rentadora) de les deixalleries de la Tallada d'Empordà i l'Armentera. En el primer cas, els agents van veure com un dels lladres sortia del tancat de la deixalleria després d'arreplegar tot el que havia pogut trobar de valor a dins. Pel que fa al robatori de l'Armentera, per poder detenir els lladres, els mossos van haver de grimpar per la tanca de la deixalleria, perquè els altres intentaven fugir a través del cementiri. Tots els detinguts, a qui s'imputa un robatori amb força, han quedat en llibertat després de passar davant del jutge.

El robatori a la deixalleria de la Tallada d'Empordà (Baix Empordà) va tenir lloc la matinada del dijous passat. Uns agents que patrullaven per la zona de Torroella de Montgrí van rebre un avís que els alertava que, davant la deixalleria, hi havia dos cotxes aparcats d'on n'havien sortit diverses persones.

Quan la patrulla va arribar al lloc, va veure que hi havia un cotxe aparcat a fora de la tanca amb una dona que s'esperava a dins. Els agents van veure que al maleter del vehicle hi havien carregat un rentaplats, un motor i ferralla diversa.

En aquell moment, la patrulla va veure com un home sortia del tancat de la deixalleria. Els agents el van identificar i van comprovar el perímetre de la tanca. En un lloc van trobar un tornavís a terra i, a la part posterior de la deixalleria, van descobrir dues piles d'objectes de la deixalleria, que estaven a punts per ser carregats amb un carretó.

Els agents van veure com, a dins la tanca, també hi havia tota una altra pila de ferralla, que els lladres havien amuntegat per endur-se-la. Els mossos van comprovar que, per accedir a l'interior, els lladres havien escalat la tanca metàl·lica, perquè el reixat no tenia cap forat i la porta d'entrada no estava forçada.

Poc després, un altre cotxe es va acostar al tancat de la deixalleria. La conductora, una familiar de la parella a qui havien enxampat, anava fins al lloc per acabar de recollir la ferralla robada. Tots tres detinguts són de procedència marroquina. Es tracta d'El Mehdi O., de 27 anys i de Famita E.J., de 34, tots dos veïns de l'Escala (Alt Empordà). La tercera detinguda és Lobna El J,., de 30 anys i que viu a Saus (Alt Empordà).

Grimpar per la tanca

En el cas de l'Armentera (Alt Empordà), el robatori a la deixalleria va passar pels voltants de les dues del migdia d'aquest dissabte. El vigilant de la instal·lació va alertar els Mossos d'Esquadra, perquè havia vist diverses persones que estaven robant a l'interior de la deixalleria.

Quan la patrulla hi va arribar, es van trobar dues bicicletes aparcades al costat de la tanca. Les bicicletes tenien una caixa, lligada amb cables i ferros, a la part posterior. A més, allà a la vora també hi havia un cotxe aparcat, on els lladres hi havien carregat diversos cables elèctrics i planxes metàl·liques.

Quan els agents van aixecar la vista, van veure com al damunt de la paret que limita la deixalleria hi havia estintolades una impressora, un televisor i cablejat elèctric. Per poder enxampar els lladres, els mossos van grimpar per la paret i van saltar a l'altra banda.

Com que a dins de la deixalleria no hi havia ningú, i una de les parets de la instal·lació dóna al cementiri de l'Armentera, els agents van entrar-hi per veure si hi havia algú. Allà, els agents van veure tres homes que intentaven fugir escalant la porta de ferro del cementiri, i els van poder detenir quan fugien per una riera del costat.

Els detinguts són un home de procedència marroquina de 36 anys, Mohamed El M., i un jove romanès de 28 anys, Constantin Lucian B. Tots dos viuen a Sant Pere Pescador (Alt Empordà). El tercer detingut és un noi lituà de 25 anys, Ernesto S., amb domicili desconegut.

Un dels tres lladres portava unes tenalles. A més, els agents també van poder recuperar un telèfon sense cable i un termòmetre digital, que els delinqüents havien arreplegat de l'interior de la deixalleria.

Tant els detinguts a la Tallada d'Empordà com els de l'Armentera ja han passat a disposició judicial als jutjats de la Bisbal d'Empordà i de Figueres. En tots els casos, després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.