El detonant que va portar Ángela María Serrano Serna a saltar d'un tercer pis al buit amb la seva filla de catorze mesos als braços va ser una discussió amb la seva parella perquè aquest s'hauria negat a acollir un amic seu que acabava de sortir de la presó. Els fets van passar el 29 de novembre de 2010 en el número 53 del carrer Méndez Núñes de Figueres i l'Audiència de Girona va jutjar ahir el cas d'aquesta mare a qui el ministeri públic acusa d'un delicte de temptativa d'assassinat.

La processada reconeix els fets però nega que mai hagués amenaçat de matar la nena. La seva exparella, en canvi, menciona que si va marxar de casa va ser a conseqüència d'aquesta amenaça que creia factible després de veure com la dona posava unes tisores al coll de la petita.

Una vegada va quedar-se sola al domicili amb la criatura la dona es va atrinxerar col·locant mobles a la porta d'entrada per impedir l'accés. Ella assegura que volia evitar que la seva parella pugés del bar després d'haver begut però el cert és que aquest va anar directament a comissaria a denunciar els fets que acabava de presenciar.

Van ser els bombers que van esbotzar la porta per tal d'aconseguir que l'acusada deposés la seva actitud però aquesta, segons relaten, va comminar-los a abandonar la zona o saltava per la finestra. Motiu pel qual els bombers i els sanitaris van col·locar un sofà i un matalàs a la terrassa del primer pis per si es produïa el salt.

Durant la seva declaració va mencionar que la presència dels Mossos d'Esquadra la va atemorir perquè es trobava en situació irregular a Espanya i pensava que li retirarien la custòdia de la nena. Explica que és per això que en "un moment de consciència" va decidir saltar amb la menor damunt el matalàs i el sofà perquè se n'hauria adonat que ni ella ni la petita es farien mal i pensava que podria fugir.

Excés d'alcohol

El dia en què va produir-se el succés la dona hauria begut en excés, a tenor de les manifestacions que la seva exparella va aportar durant la vista. I és que, segons va indicar, després de dinar va treure una ampolla d'aiguardent que estava completament buida a la nit.