Figueres ha detectat diversos punts de la ciutat on els ciutadans francesos vénen a comprar drogues i assegura que estan treballant, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, per fer-hi front. Considera que és un dels problemes que ha d'afrontar la capital altempordanesa per la seva situació fronterera i el regidor de Seguretat, José Luis Yécora (CiU), ho compara amb el fet d'"anar al mercat" després de trobar casos de persones detingutdes que ha comprat quantitats per a consum de diversos dies. D'altra banda, els veïns del barri de l'Eixample han alertat al consistori d'un espai de la ciutat on algunes persones hi van a consumir aquestes substàncies. Una situació en la qual, segons Yécora, també s'està treballant a través de patrulles a la zona.

"Antigament tenia més fama el barri del Culubret però ara se n'adquireix a molts punts de la ciutat", explica l'edil. En aquest sentit, afegeix que tant en compren al la zona de la Marca de l'Ham, com a l'Horta d'en Capallera o a la del Rally Sud. En aquest sentit, Yécora assegura que "tenim la sensació que venen aquí com si anéssin al mercat" per comprar les substàncies estupefaents. "Alguns els hem trobat quan s'ha arribat a detenir algunes d'aquestes persones amb quantitats per a un dia però d'altres per a una setmana o més", explica. Per aquest motiu, consideren que aquesta situació s'ha d'abordar i que, de fet, ja hi estan treballant amb els diferents operatius entre Guàrdia Urbana i Mossos.

Un detingut a la Jonquera

Precisament, agents de la Policia Nacional van detenir aquest diumenge a un jove francès de 21 anys, natural de Montpeller, amb 3,7 quilograms de marihuana amagats en 10 bosses al maleter. Els fets van tenir lloc quan els policies es trobaven en un dispositiu de control en una de les rotondes d'accés a la Jonquera, en direcció a França, i van ser alertats per un ciutadà que un vehicle, en veure la presència policial, havia canviat de direcció i s'havia desviat per un camí forestal. Els agents van iniciar la recerca de l'automòbil, un Renault Clio, i el van localitzar estacionat en un polígon. Després d'identificar-ne el conductor i inspeccionar el vehicle van trobar una caixa de cartró amb les bosses de droga. En el moment de la detenció, per a un delicte de tràfic de drogues, el francès va manifestar que havia comprat la marihuana a una individus d'ètnia gitana a Figueres.

El consum de drogues

D'altra banda, el regidor de Seguretat ha explicat que els veïns del barri de l'Eixample van fer arribar una instància al consistori per alertar que han detectat alguns punts, com ara el passeig John Lennon, on es consumia droga. Yécora ha explicat que ja s'ha demanat que els agents patrullin per aquesta zona per evitar aquestes situacions que, en aquest cas, es produeixen a prop d'una zona amb un centre escolar. La idea, assegura, és per una banda la de dissuadir les persones que realitzen aquestes pràctiques i, per l'altra, garantir la seguretat que reclamen els veïns. El regidor recorda, a més, que Mossos i Guàrdia Urbana estan fent diverses actuacions conjuntes i que la setmana passada van fer-ho en dive